ΑρχικήinetΑγορά κβαντικής κρυπτογράφησης: Μελλοντικές καινοτόμες στρατηγικές

Αγορά κβαντικής κρυπτογράφησης: Μελλοντικές καινοτόμες στρατηγικές

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του Internet, η οποία έχει μετατραπεί σε αναγκαιότητα κατά την τελευταία δεκαετία, και την πανταχού παρουσία των smartphone, η ανάγκη για ασφαλείς επικοινωνίες, ασφάλεια των δεδομένων και προστασία από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που έχουν κλιμακωθεί εκθετικά. Η κβαντική κρυπτογράφηση είναι μια αξιόπιστη λύση για την ανάπτυξη ζητημάτων ασφάλειας δεδομένων, αλλά σε αντίθεση με τις συνήθεις μεθόδους κρυπτολογίας, η κβαντική κρυπτολογία εξαρτάται από τη φυσική και όχι από τα μαθηματικά και η αγορά για την ίδια αναμένεται να επεκταθεί σε ισχυρό CAGR κατά την περίοδο πρόβλεψης 2017 έως 2025.

Με βάση τον τελικό χρήστη, η παγκόσμια αγορά κρυπτογράφησης μπορεί να κατανεμηθεί σε κυβερνητικά και ρυθμιστικά όργανα, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMEs) και μεγάλες επιχειρήσεις. Γεωγραφικά, η έκθεση μελετά τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά κρυπτογράφησης σε διάφορες σημαντικές περιοχές, όπως η Ασία, η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη και η Μέση Ανατολή και η Αφρική. Η έκθεση είναι έτοιμη να λειτουργήσει ως αξιόπιστο επιχειρησιακό έγγραφο για τα ενδιαφερόμενα μέρη αυτής της αγοράς και κάνει εκτίμηση ενός μελλοντικού σεναρίου μέχρι το 2025.

Η κατακερματισμένη φύση της αγοράς κβαντικής κρυπτογράφησης είναι αποτέλεσμα ενός μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, τόσο πολυεθνικών όσο και τοπικών. Καθώς η ζήτηση λύσεων κβαντικής κρυπτογράφησης διαφοροποιείται σε άλλους τομείς, η τεχνολογική καινοτομία και η επέκταση της λύσης αναμένεται να καθορίσουν τον ηγέτη της αγοράς στο εγγύς μέλλον.

κρυπτογράφησης

Η HP Development Company, η ID Quantique, η IBM και η Nokia είναι μερικοί από τους βασικούς παίκτες στην παγκόσμια αγορά κβαντικής κρυπτογράφησης, ενώ άλλοι αξιοσημείωτοι παίκτες είναι οι Google, Intel, QuintessenceLabs, Alibaba Group, Infineon Technologies, BT, KPN, MagiQ Technologies, Lockheed Martin, McAfee, Microsoft, NEC Corporation, Mitsubishi Electric, NTT Communications, Raytheon, Toshiba και SK Telecom.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγοράζουν κάτι online, από φορέματα, ηλεκτρονικά gadgets και έπιπλα έως και είδη διατροφής. Αγοράζουν αυτά τα προϊόντα με τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες τους, τα στοιχεία των οποίων αποθηκεύονται συνήθως στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μετά την πρώτη αγορά. Οι πληροφορίες παραμένουν εκεί προστατευμένες από τους hackers. Αυτό συμβαίνει λόγω διαφόρων λύσεων ασφάλειας δεδομένων που προστατεύουν τέτοιες ευαίσθητες πληροφορίες. Η κβαντική κρυπτογράφηση είναι μία από αυτές και διαφέρει από τις τυπικές μεθόδους κρυπτογράφησης.

Η ζήτησή της έχει ευδοκιμήσει στο πρόσφατο παρελθόν λόγω της πανταχού παρουσίας των smartphones και άλλων έξυπνων συσκευών και της βαριάς εξάρτησης από το διαδίκτυο για τις περισσότερες αγορές και τραπεζικές συναλλαγές μας. Η αυξανόμενη τάση του bring your own device (BYOD) σε οργανισμούς έχει επίσης βοηθήσει στο “ανέβασμα” τους. Δεδομένου ότι το BYOD επιτρέπει στους υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικά εταιρικά δεδομένα οπουδήποτε και οποτεδήποτε στις προσωπικές τους συσκευές, είναι επιτακτική η προστασία αυτών από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και το hacking.

Η περιφερειακή ανάλυση καλύπτει:

  • Βόρεια Αμερική
  • Λατινική Αμερική
  • Ευρώπη
  • Ασία
  • Μέση Ανατολή και Αφρική

Οι πολυάριθμες νέες τεχνολογίες έχουν αποδειχθεί ωφέλιμες για την αγορά της κβαντικής κρυπτογράφησης. Μια από αυτές είναι η χρήση βιομετρικών στοιχείων, στα οποία αναγνωρίζονται πρόσωπο και δακτυλικά αποτυπώματα. Επί του παρόντος, η Βόρεια Αμερική είναι η πιο ελπιδοφόρα αγορά όπου πολλές οργανώσεις ευδοκιμούν στις τελευταίες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του εκρηκτικού κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Ασία και η Ευρώπη είναι άλλες βασικές περιοχές που αναμένεται να παρουσιάσουν πολύ καλές ευκαιρίες. Η τραπεζική βιομηχανία και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσιών και ασφάλισης  (BFSI) βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της οδήγησης της αγοράς σε όλες τις ηπείρους. Αυτό συμβαίνει λόγω της πρόσθετης σημασίας που αποδίδεται στην ασφάλεια των εξαιρετικά ευαίσθητων δεδομένων πελατών όπως ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας και της χρεωστικής κάρτας.

Η αυξανόμενη ζήτηση να φέρει τη δική σας συσκευή (BYOD) σε αρκετούς οργανισμούς είναι ο κύριος οδηγός της παγκόσμιας αγοράς κβαντικής κρυπτογράφησης. Με τις πολιτικές του BYOD, οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οργανωτικά δεδομένα και εφαρμογές στις προσωπικές τους ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablet, smartphones, laptop και desktop, που με τη σειρά τους παρέχουν την ευελιξία να εργάζονται από οποιαδήποτε θέση, ανά πάσα στιγμή. Το BYOD προχωρεί πολύ στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στη μείωση του λειτουργικού κόστους. Η αυξανόμενη χρήση λύσεων στον κυβερνοχώρο στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, η κλιμάκωση της ανάγκης για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στον τομέα της άμυνας, η εισερχόμενη ζήτηση από τις επιχειρήσεις και η ανάγκη ασφαλούς συναλλαγής μέσω διαδικτύου αποτελούν μερικούς από τους άλλους παράγοντες που αυξάνουν τη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά κβαντικής κρυπτογράφησης.

Η μελέτη παρουσιάζει αξιόπιστες ποιοτικές και ποσοτικές γνώσεις σχετικά με:

  • Τμήματα και υποτομείς της αγοράς
  • Οι τάσεις και η δυναμική της αγοράς
  • Αλυσίδα εφοδιασμού και ζήτησης της αγοράς
  • Αποτίμηση αγοράς (έσοδα ή / και όγκος)
  • Βασικές τάσεις / ευκαιρίες / προκλήσεις
  • Δυνάμεις που καθορίζουν τη σημερινή και την εκτιμώμενη μελλοντική κατάσταση του ανταγωνιστικού τοπίου
  • Τεχνολογικές εξελίξεις
  • Αλυσίδα αξίας και ανάλυση των ενδιαφερομένων μερών

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Βόρεια Αμερική είναι η πιο προσοδοφόρα περιφέρεια για τους παίκτες στην αγορά κβαντικής κρυπτογράφησης, η οποία αντικατοπτρίζει την επικράτηση των απάτης των εμπιστευτικών πληροφοριών σε αρκετούς οργανισμούς, τη δημοτικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου και τις ηλεκτρονικές πληρωμές, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και τον αυξανόμενο αριθμό κυβερνό-επιθέσεων. Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να παραμείνει η πιο εξέχουσα περιοχή καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης, παρόλο που αναμένεται ότι η Ασία και η Ευρώπη θα παρουσιάσουν πολύ καλές ευκαιρίες στο εγγύς μέλλον.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS