ΑρχικήsecurityΝέο USB καλώδιο "σκοτώνει" το Linux laptop σας αν προσπαθήσει κάποιος να...

Νέο USB καλώδιο “σκοτώνει” το Linux laptop σας αν προσπαθήσει κάποιος να σας το κλέψει!

USB καλώδιοΈνας μηχανικός λογισμικού σχεδίασε ένα USB καλώδιο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να κλείνει ή να «καθαρίζει» το Linux laptop σας, σε περίπτωση που βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο και κάποιος σας το κλέψει.

Το νέο USB καλώδιο έχει λάβει το παρατσούκλι “kill cable”. Στην πραγματικότητα ονομάζεται BusKill και έχει σχεδιαστεί από τον Michael Altfield, μηχανικό λογισμικού και εδικό Linux συστημάτων, από το Orlando της Florida.

Το καλώδιο BusKill έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συνδέεται με το Linux laptop και με τη ζώνη σας. Όταν κάποιος προσπαθήσει να πάρει τον υπολογιστή από το τραπέζι σας (ή όπου αλλού τον έχετε), το USB καλώδιο αποσυνδέεται από το laptop και ενεργοποιεί ένα udev script που εκτελεί μια σειρά προκαθορισμένων λειτουργιών.

Αυτές οι λειτουργίες μπλοκάρουν την πρόσβαση στα δεδομένα σας. Ο κλέφτης θα πρέπει να παρακάμψει τον μηχανισμό ελέγχου ταυτότητας για να καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες σας. Το script, όμως, μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να «καθαρίζει» τη συσκευή ή να διαγράφει συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε οι επιτιθέμενοι να μην μπορούν βρουν με κανένα τρόπο τα ευαίσθητα δεδομένα σας.

“Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αυξήσουμε το OpSec μας όταν χρησιμοποιούμε το laptop μας δημόσια – π.χ. χρήση ενός καλού VPN, 2FA κλπ”, λέει ο Altfield. “Αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σας κλέψει κάποιος τον φορητό υπολογιστή μετά την επαλήθευση των δεδομένων σας!” (επαλήθευση από εσάς τους ίδιους).

 

Προς το παρόν, ο Altfield δεν πουλά έτοιμα καλώδια BusKill. Ωστόσο, στο site του παρέχει οδηγίες ώστε να μπορεί ο καθένας να κατασκευάσει το δικό του USB καλώδιο BusKill.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του καλωδίου BusKill;

  • USB flash drive
  • καραμπίνερ (για να συνδέσετε το καλώδιο με τη ζώνη σας)
  • μαγνητικός adapter αποσύνδεσης USB
  • USB καλώδιο

Η τιμή του κυμαίνεται από $ 20 έως $ 45, ανάλογα με τη διαμόρφωση του BusKill που απαιτείται για τη συσκευή σας και την ποιότητα των εξαρτημάτων που χρησιμοποιείτε.

Ο Altfield προτείνει, επίσης, δύο είδη udev scripts, που ενεργοποιούνται όταν κάποιος πάει να κλέψει το Linux laptop σας. Το πρώτο κλειδώνει τη συσκευή ενεργοποιώντας την προφύλαξη οθόνης. Το δεύτερο κλείνει τελείως το laptop.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους scripts και να τα ρυθμίσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να «καθαρίζουν» και να διαγράφουν σημαντικούς φακέλους και ευαίσθητα δεδομένα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS