ΑρχικήinetΟ FDA απαγορεύει ηλεκτρονικά τσιγάρα με συγκεκριμένες γεύσεις

Ο FDA απαγορεύει ηλεκτρονικά τσιγάρα με συγκεκριμένες γεύσεις

 ηλεκτρονικά τσιγάραΟ Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την κυκλοφορία των γεύσεων “φρούτα και μέντα” για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Αυτή η απόφαση πάρθηκε ως αποτέλεσμα των πνευμονικών ασθενειών και των θανάτων που καταγράφηκαν κατά το προηγούμενο έτος.

Ο FDA έκανε την ανακοίνωση χθες και δήλωσε ότι αν οι εταιρείες κατασκευής και πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική εντός 30 ημερών, θα υποστούν κυρώσεις. Η συμμόρφωση συνεπάγεται την παύση της παραγωγής, της διανομής και της πώλησης των προϊόντων με τις συγκεκριμένες γεύσεις. Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση: τα καταστήματα Vape θα μπορούν να πουλούν προϊόντα με διάφορες γεύσεις.

Ο οργανισμός απαγορεύει την κυκλοφορία όλων των προϊόντων (με αυτή τη γεύση) που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η απαγόρευση θα σταματήσει μόνο αν παραχθούν ασφαλέστερα και καλύτερης ποιότητας προϊόντα.

Πέρα από τα θέματα υγείας και τους θανάτους πολλών χρηστών, ο οργανισμός αποφάσισε να απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις για να περιορίσει το κάπνισμα-άτμισμα στις νεαρές ηλικίες.

“Καθώς εργαζόμαστε για την καταπολέμηση της ανησυχητικά αυξημένης χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων στη νεολαία, η πολιτική που εφαρμόζουμε σήμερα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να περιορίσουμε δραματικά την πρόσβαση των παιδιών σε ορισμένα αρωματισμένα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου που γνωρίζουμε ότι είναι ελκυστικά γι’ αυτά. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την εξουσία μας για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση που πλήττει τα παιδιά, τις οικογένειες, τα σχολεία και τις κοινότητες γενικά”, δήλωσε ο FDA.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση καπνού και μενθόλης θα συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Κάποια κράτη (Νέα Υόρκη, Μασαχουσέτη, Μίσιγκαν, Καλιφόρνια) έχουν ήδη προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας «αρωματισμένων» ηλεκτρονικών τσιγάρων μετά την ενημέρωση για προβλήματα υγείας. Ο Donald Trump είχε ζητήσει το Σεπτέμβριο να εφαρμοστεί παγκόσμια απαγόρευση των γεύσεων.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει την απαγόρευση αυτών των προϊόντων. Επιπλέον, οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν πιστεύουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βοηθούν πραγματικά τους ανθρώπους να σταματήσουν το κανονικό κάπνισμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS