Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:20
Αρχική inet Ο FDA απαγορεύει ηλεκτρονικά τσιγάρα με συγκεκριμένες γεύσεις

Ο FDA απαγορεύει ηλεκτρονικά τσιγάρα με συγκεκριμένες γεύσεις

 ηλεκτρονικά τσιγάραΟ Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την κυκλοφορία των γεύσεων “φρούτα και μέντα” για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Αυτή η απόφαση πάρθηκε ως αποτέλεσμα των πνευμονικών ασθενειών και των θανάτων που καταγράφηκαν κατά το προηγούμενο έτος.

Ο FDA έκανε την ανακοίνωση χθες και δήλωσε ότι αν οι εταιρείες κατασκευής και πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν συμμορφωθούν με τη νέα πολιτική εντός 30 ημερών, θα υποστούν κυρώσεις. Η συμμόρφωση συνεπάγεται την παύση της παραγωγής, της διανομής και της πώλησης των προϊόντων με τις συγκεκριμένες γεύσεις. Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση: τα καταστήματα Vape θα μπορούν να πουλούν προϊόντα με διάφορες γεύσεις.

Ο οργανισμός απαγορεύει την κυκλοφορία όλων των προϊόντων (με αυτή τη γεύση) που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η απαγόρευση θα σταματήσει μόνο αν παραχθούν ασφαλέστερα και καλύτερης ποιότητας προϊόντα.

Πέρα από τα θέματα υγείας και τους θανάτους πολλών χρηστών, ο οργανισμός αποφάσισε να απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις για να περιορίσει το κάπνισμα-άτμισμα στις νεαρές ηλικίες.

“Καθώς εργαζόμαστε για την καταπολέμηση της ανησυχητικά αυξημένης χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων στη νεολαία, η πολιτική που εφαρμόζουμε σήμερα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να περιορίσουμε δραματικά την πρόσβαση των παιδιών σε ορισμένα αρωματισμένα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου που γνωρίζουμε ότι είναι ελκυστικά γι’ αυτά. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την εξουσία μας για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση που πλήττει τα παιδιά, τις οικογένειες, τα σχολεία και τις κοινότητες γενικά”, δήλωσε ο FDA.

- Advertisement -

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση καπνού και μενθόλης θα συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Κάποια κράτη (Νέα Υόρκη, Μασαχουσέτη, Μίσιγκαν, Καλιφόρνια) έχουν ήδη προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας «αρωματισμένων» ηλεκτρονικών τσιγάρων μετά την ενημέρωση για προβλήματα υγείας. Ο Donald Trump είχε ζητήσει το Σεπτέμβριο να εφαρμοστεί παγκόσμια απαγόρευση των γεύσεων.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει την απαγόρευση αυτών των προϊόντων. Επιπλέον, οι περισσότεροι συμμετέχοντες δεν πιστεύουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βοηθούν πραγματικά τους ανθρώπους να σταματήσουν το κανονικό κάπνισμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...