ΑρχικήsecurityΟ Trump ψήφισε τον πρώτο ομοσπονδιακό anti-robocall νόμο

Ο Trump ψήφισε τον πρώτο ομοσπονδιακό anti-robocall νόμο

robocall Τα ενοχλητικά robocalls (κλήσεις με ηχογραφημένα μηνύματα) αποτελούν πρόβλημα για πολλούς χρήστες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να λαμβάνουν τέτοιες κλήσεις. Συχνά μπορεί να είναι και παράνομα. Γι’ αυτό το λόγο, ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε αυτήν την εβδομάδα τον TRACED Act. Πρόκειται για τον πρώτο ομοσπονδιακό νόμο που στοχεύει στον περιορισμό των ενοχλητικών robocall. Ο νόμος υποστηρίχτηκε τόσο από το Δημοκρατικό Κόμμα, όσο και από το Ρεπουμπλικανικό.

Τι προβλέπει ο νόμος; Αρχικά, δίνει στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) περισσότερα προνόμια και εξουσία ώστε να κυνηγάει τους απατεώνες που βρίσκονται πίσω από τα ανεπιθύμητα robocall. Με βάση το νόμο, η επιτροπή θα μπορεί πλέον να συλλαμβάνει τους απατεώνες από την πρώτη φορά που παραβιάζουν το νόμο και να θέτει περιορισμούς έως και τέσσερα χρόνια. Επίσης, θα είναι υπεύθυνη για τις οικονομικές κυρώσεις κατά των robocallers.

Η FCC θα έχει το δικαίωμα να παρέχει στο Δικαστήριο αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να διώκονται ποινικά οι παράνομοι robocallers.

Επίσης, ο νέος νόμος απαιτεί από όλους τους φορείς να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες για την αναγνώριση της ταυτότητας των ατόμων που τους καλούν στο τηλέφωνο, ώστε να περιοριστεί το spoofing. Σύμφωνα με το Κογκρέσο, πολλά παράνομα robocall χρησιμοποιούν το call spoofing, ώστε να φαίνεται ότι η κλήση προέρχεται από έναν αξιόπιστο αριθμό.

Η FCC θέλει να ζητήσει από τις εταιρείες να εφαρμόσουν το σύστημα ελέγχου ταυτότητας SHAKEN / STIR για την καταπολέμηση των robocall. Τον Μάρτιο, η AT & T και η Comcast ανακοίνωσαν ότι δοκίμασαν αυτό το σύστημα και ήταν αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με το νόμο, οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον αποκλεισμό των robocall χωρίς επιπλέον χρέωση στον λογαριασμό τους.

Ο νόμος απαιτεί από την FCC να θέσει όρια και στα νόμιμα robocall, ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεση των καταναλωτών (π.χ. κλήσεις από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα).

Τέλος, προβλέπει ότι θα παρέχεται βοήθεια στην FCC και τους φορείς για την ανίχνευση της προέλευσης των παράνομων robocall.

Ο TRACED Act πέρασε με 417 ψήφους. Υπήρχαν μόνο τρεις αρνητικές ψήφοι.

Σύμφωνα με μια έκθεση που παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο, το 2018 καταγράφηκαν 48 δισεκατομμύρια robocall (64% αύξηση σε σχέση με το 2016). Η First Orion προβλέπει ότι φέτος το 44,6% όλων των κλήσεων προς κινητά τηλέφωνα θα είναι scam κλήσεις.

Η τεχνολογική και τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Twilio είπε ότι η νέα νομοθεσία “θα βοηθήσει τις προσπάθειες των αρχών, των κυβερνητικών υπηρεσιών και της βιομηχανίας επικοινωνιών να σταματήσουν τις κακόβουλες κλήσεις”. Επίσης, το σύστημα SHAKEN/STIR θα προστατεύσει τους καταναλωτές σε μεγάλο βαθμό. “Αναμένουμε να δούμε μια δραματική αλλαγή στο robocall τοπίο μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS