ΑρχικήsecurityEpilepsy Foundation: Επίθεση μέσω Twitter σε άτομα με επιληψία-Κίνδυνος επιληπτικής κρίσης

Epilepsy Foundation: Επίθεση μέσω Twitter σε άτομα με επιληψία-Κίνδυνος επιληπτικής κρίσης

επιληψίαΤον προηγούμενο μήνα, κάποιοι hackers εκμεταλλεύτηκαν το Twitter για την πραγματοποίηση μιας περίεργης κυβερνοεπίθεσης που στόχευε άτομα με επιληψία. Συγκεκριμένα, οι hackers έστειλαν βίντεο με φώτα που αναβόσβηναν.

Βασικός στόχος ήταν το Epilepsy Foundation.

Οι hackers χρησιμοποίησαν τα hashtags του ιδρύματος και δημοσίευσαν βίντεο και GIF που έδειχναν φώτα να αναβοσβήνουν. Αυτό το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, δηλαδή κατά τη διάρκεια του μήνα που είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για την επιληψία. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το μήνα ο λογαριασμός του ιδρύματος θα είχε χιλιάδες επισκέψεις από άτομα που πάσχουν από επιληψία.

Το Ίδρυμα εντόπισε τουλάχιστον 30 διαφορετικούς λογαριασμούς που συμμετείχαν σε αυτή την επίθεση. Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει πόσα άτομα επηρεάστηκαν από αυτή.

Το Ίδρυμα δήλωσε ότι έχει καταθέσει καταγγελίες και ότι συνεργάζεται με τις αρχές για την ανεύρεση και τη σύλληψη των φορέων της επίθεσης.

Ο αντίκτυπος είναι σοβαρός

Τα άτομα με φωτοευαίσθητη επιληψία είναι ευαίσθητα στα έντονα φώτα που αναβοσβήνουν και σε συγκεκριμένα οπτικά σχήματα. Αυτά μπορούν να τους προκαλέσουν μέχρι και κρίση, σύμφωνα με το Epilepsy Foundation.

“Αν και ο πληθυσμός των ανθρώπων με φωτοευαίσθητη επιληψία είναι μικρός, ο αντίκτυπος μπορεί να είναι αρκετά σοβαρός. Πολλοί δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν φωτοευαισθησία μέχρι να πάθουν την κρίση”, δήλωσε η Jacqueline French, γιατρός του Ιδρύματος.

Οι ειδικοί θεωρούν αυτή την επίθεση πολύ επικίνδυνη γιατί οι hackers χρησιμοποίησαν το Twitter, που είναι εξαιρετικά δημοφιλής πλατφόρμα και μπορεί να έχει πολλούς επιληπτικούς χρήστες.

Είναι σαν να έχει πάρει κάποιος ένα φως και να το στρέφει μπροστά σε επιληπτικά άτομα με σκοπό να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις και κατ’ επέκταση σημαντική βλάβη.

Το γεγονός ότι η επίθεση έγινε κατά το μήνα ευαισθητοποίησης για την επιληψία δείχνει ότι ο σκοπός των hackers ήταν να στοχεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς.

Το Twitter δήλωσε ότι διαθέτει ορισμένα εργαλεία για την αποτροπή αυτών των επιθέσεων, ενώ ταυτόχρονα ψάχνει και άλλα νέα μέτρα προστασίας.

“Θέλουμε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς στην υπηρεσία μας”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Twitter.

Παρόμοια επίθεση το 2016

Το 2016 ένας άντρας από το Maryland κατηγορήθηκε για αντίστοιχη επίθεση, μέσω Twitter, σε έναν δημοσιογράφο με επιληψία.

Ο άνδρας έστειλε το tweet στον δημοσιογράφο Kurt Eichenwald, γράφοντας: “Αξίζεις μια κρίση για το post σου”. Ο Eichenwald είπε ότι το μήνυμα με τα φώτα που αναβόσβηναν του προκάλεσε αμέσως κρίση.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι μετά από αυτό έλαβε πολλά παρόμοια μηνύματα.

Μετά την ανακοίνωση του Foundation Epilepsy τη Δευτέρα, ο Eichenwald έγραψε στο Twitter, “Πότε θα καταλάβουν αυτοί οι ηλίθιοι ότι δεν θα τους αφήσουμε να να μας σκοτώσουν ή να μας βλάψουν ξανά”;

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS