ΑρχικήinetΤο Instagram σας προειδοποιεί αν κάτι είναι πλαστό

Το Instagram σας προειδοποιεί αν κάτι είναι πλαστό

Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της παραπληροφόρησης που διαδίδεται μέσω φωτογραφιών και βίντεο, το Instagram προσθέτει την προειδοποίηση “False Information” στην πλατφόρμα του.

Το Instagram ενισχύει περαιτέρω τις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και πλέον περιλαμβάνει αυτόματα την επισήμανση ορισμένων ψεύτικων άρθρων. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό αναφορών χρηστών και αυτοματισμού, το ύποπτο περιεχόμενο θα αποστέλλεται σε ανεξάρτητους ελεγκτές για έλεγχο και θα επισημαίνεται ως “False” (ψευδές) εάν αποδειχθεί πλαστό.

Σύμφωνα με το Instagram, το περιεχόμενο θα επισημαίνεται ως πιθανά πλαστό με “έναν συνδυασμό ανατροφοδότησης από την κοινότητα των χρηστών και την τεχνολογία μας”. Στη συνέχεια, αν οι ανεξάρτητοι τρίτοι εκλεκτές αναγνωρίσουν ότι το περιεχόμενο είναι πραγματικά πλαστό, θα συμβούν τρία πράγματα:

  • Η φωτογραφία ή το βίντεο θα αφαιρεθούν από τις σελίδες Εξερεύνηση και Hashtag για να “μειώσουν τη διανομή του”
  • Η φωτογραφία θα φέρει σαφώς την ετικέτα “False Information” σε μια επικάλυψη που δεν σας επιτρέπει να δείτε άμεσα τη φωτογραφία ή το βίντεο.
  • Όποιος προσπαθεί να δημοσιεύσει την ίδια φωτογραφία θα λάβει προειδοποίηση ότι πρόκειται να μοιραστεί ψευδείς πληροφορίες.

Το παράδειγμα που έδωσε το Instagram στην ανακοίνωση του, ήταν μια ευρέως διαδεδομένη φωτογραφία ενός καρχαρία σε έναν πλημμυρισμένο αυτοκινητόδρομο του Χιούστον κατά τη διάρκεια του τυφώνα Harvey.

Εκτός από τις τρεις συνέπειες που παρουσιάζονται παραπάνω, οι λογαριασμοί που επισημαίνονται επανειλημμένα για κοινή χρήση ψευδών πληροφοριών, θα αφαιρεθούν μόνιμα από τις σελίδες Εξερεύνησης και τις ετικέτες hashtag.

Αυτή η αυτόματη επισήμανση θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση ορισμένων προσπαθειών διάδοσης παραπληροφόρησης. Ίσως έτσι θα σταματήσετε να βλέπετε άρθρα με παλιές φάρσες ή με ψεύτικα επιστημονικά θέματα. Αυτό δεν θα σταματήσει απαραιτήτως τους επαγγελματίες τσαρλατάνους και φαρσέρ και σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει να αποφύγετε ψευδείς πολιτικές διαφημίσεις που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Είναι όμως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το σύστημα επισήμανσης, διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση Instagram εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS