Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:31
Αρχική security LifeLabs: Πληρώνει hackers για την ανάκτηση δεδομένων 15 εκατομμυρίων πελατών

LifeLabs: Πληρώνει hackers για την ανάκτηση δεδομένων 15 εκατομμυρίων πελατών

LifeLabsΗ LifeLabs, ένα από τα μεγαλύτερα διαγνωστικά κέντρα στον Καναδά παραδέχτηκε ότι πληρώνει hackers για την ανάκτηση δεδομένων των πελατών, που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια μιας hacking επίθεσης τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, που δημοσιεύτηκε, η εταιρεία πήρε αυτή την απόφαση (να πληρώσει τους hackers), μετά από συζήτηση και συνεργασία με ειδικούς ασφαλείας και επαγγελματίες εξειδικευμένους σε διαπραγματεύσεις με εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Δεν γνωρίζουμε το ακριβές χρηματικό ποσό που δόθηκε στους hackers για την ανάκτηση των δεδομένων, καθώς κανένας εκπρόσωπος της LifeLabs δεν έχει μοιραστεί (ακόμα τουλάχιστον) αυτή την πληροφορία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που στάλθηκαν στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Οντάριο και στο αντίστοιχο Γραφείο της Βρετανικής Κολούμπια, το περιστατικό παραβίασης συνέβη τον προηγούμενο μήνα, πιθανότητα την 1η Νοεμβρίου.

Επρόκειτο για μια επίθεση τύπου ransomware, αφού σύμφωνα με τη LifeLabs, οι hackers παραβίασαν τα συστήματα της εταιρείας, έκλεψαν τα δεδομένα των πελατών και στη συνέχεια ζήτησαν λύτρα για να επιστρέψουν τα κλεμμένα αρχεία.

Η LifeLabs δήλωσε ότι κλάπηκαν τα στοιχεία τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων πελατών. Οι πληροφορίες που κλάπηκαν περιελάμβαναν: ονόματα, διευθύνσεις κατοικίας, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα χρηστών, κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς καρτών υγείας.

- Advertisement -

Περίπου 85.000 πελάτες έχασαν και τα ιατρικά αποτελέσματα εξετάσεών τους, που βρίσκονταν αποθηκευμένα στα συστήματα της εταιρείας.

Τα κλεμμένα δεδομένα δεν είναι πρόσφατα. Χρονολογούνται από το 2016 και πίσω.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού παραβίασης.

Επίσης, δήλωσε ότι έχει ενημερώσει τα συστήματά της και τα έχει ασφαλίσει, ώστε να μην μπορούν οι hackers να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση (τουλάχιστον με τον ίδιο τρόπο που εισχώρησαν στο σύστημα σε αυτή την περίπτωση).

“Θέλω να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή, οι cyber security εταιρείες μας ενημέρωσαν ότι ο κίνδυνος για τους πελάτες μας σε σχέση με αυτή την επίθεση είναι χαμηλός και ότι δεν έχει εντοπιστεί καμία αποκάλυψη των δεδομένων των πελατών. Οι ειδικοί δεν έχουν δει τίποτα ούτε στο dark web ούτε στο διαδίκτυο“, δήλωσε ο Charles Brown, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LifeLabs.

Οι χρήστες που έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό παραβίασης, μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σε μια ειδοποίηση ασφαλείας στο site της LifeLabs.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...