ΑρχικήsecurityGoogle: Οι Αμερικανοί την εμπιστεύονται περισσότερο από την Apple για την ασφάλεια...

Google: Οι Αμερικανοί την εμπιστεύονται περισσότερο από την Apple για την ασφάλεια των δεδομένων

Google vs Apple: Νέα έρευνα δείχνει ότι οι Αμερικανοί πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τη Google από την Apple σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Google

Όλοι γνωρίζουμε ότι διανύουμε την ψηφιακή εποχή και αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν εισχωρήσει τόσο πολύ στη ζωή μας, που όλα σχεδόν τα πράγματα γίνονται μέσω αυτών. Ωστόσο, τίθενται πολλά ζητήματα ασφαλείας που αφορούν κυρίως στην προστασία της ιδιωτικής μας ζωής. Πολλές φορές ακούμε για παραβιάσεις δεδομένων και εταιρείες που αποκτούν πρόσβαση σε προσωπικά μας στοιχεία για διάφορους σκοπούς.

Πρόσφατα έγινε μια έρευνα στην Αμερική, σχετικά με την ασφάλεια, την κρυπτογράφηση και τις προσωπικές απόψεις και συνήθειες των χρηστών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1,025 Αμερικανοί πολίτες. Οι απαντήσεις στην ερώτηση σχετικά με την κρυπτογράφηση (Από πού γνωρίζουν για την κρυπτογράφηση/ Πού την άκουσαν πρώτη φορά) ήταν απογοητευτικές. Το 17,7% απάντησε ότι άκουσε γι’ αυτή στην τηλεόραση, σε ταινίες. Το 18% δεν γνώριζε τίποτα για την κρυπτογράφηση.

Όσον αφορά στην ασφάλεια των δεδομένων, υπήρχαν αντίθετες απόψεις. Το 55,5% πιστεύει ότι τα δεδομένα τους είναι ασφαλή εάν είναι κρυπτογραφημένα στο cloud. Ωστόσο, το 65,2% είπε ότι οι hackers μπορούν να βρουν τρόπους να παραβιάσουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ακόμα και αν είναι προστατευμένα και κρυπτογραφημένα.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις ήταν η εξής: “Ποια εταιρεία εμπιστεύεστε περισσότερο για την ασφάλεια των δεδομένων σας”;

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να σκέφτονταν ότι οι συμμετέχοντες θα επέλεγαν την Apple, η οποία τονίζει ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της είναι προτεραιότητα της εταιρείας.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες, όμως, είπαν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τη Google. Μάλιστα, η Apple δεν βρίσκεται καν στη δεύτερη θέση. Μετά τη Google (42,6%), ακολούθησε η Amazon (38,3%) και στη συνέχεια η Apple (36,7%).

Είναι αλήθεια ότι η κρυπτογράφηση της Apple δεν είναι τέλεια. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, υποστηρίζει θερμά την κρυπτογράφηση της Apple και τονίζει ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι ένα από τα δυνατά σημεία του iPhone.

Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες πρότειναν τη Google ως πιο ασφαλή εταιρεία. Ο Cook έχει κατηγορήσει πολλές φορές τη Google για τη μη προστασία των χρηστών της.

Όσον αφορά στην κρυπτογράφηση, και συγκεκριμένα στην ερώτηση για το ποια εταιρεία τη χρησιμοποιεί περισσότερο, οι συμμετέχοντες επέλεξαν την Amazon. Ακολούθησε η Google και μετά η Apple.

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε από την εταιρεία nCipher. Η εταιρεία έχει κάνει και άλλες ενδιαφέρουσες έρευνες στο παρελθόν.

Μια ερώτηση σε μια από τις προηγούμενες έρευνες έλεγε το εξής: “Θα έπρεπε οι αμερικανικές αρχές να μπορούν να σπάσουν την κρυπτογράφηση για να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα που μπορεί να τους βοηθήσουν να λύσουν υποθέσεις”;

Σχεδόν το 27% των Αμερικανών συμμετεχόντων δήλωσε ότι οι αρχές θα έπρεπε να μπορούν να το κάνουν σε οποιαδήποτε περίσταση. Το 26% είπε ότι θα έπρεπε να επιτρέπεται μόνο για τη διερεύνηση ποινικών υποθέσεων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS