ΑρχικήsecurityΟλλανδός πολιτικός χάκαρε iCloud λογαριασμούς και διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες γυναικών

Ολλανδός πολιτικός χάκαρε iCloud λογαριασμούς και διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες γυναικών

γυμνές φωτογραφίες Ολλανδοί εισαγγελείς επέβαλαν ποινή φυλάκισης τριών ετών σε έναν πολιτικό της χώρας. Ο λόγος είναι ότι ο Ολλανδός πολιτικός εμπλεκόταν σε hacking δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, παραβίασε τους προσωπικούς iCloud λογαριασμούς 100 γυναικών, έκλεψε δεδομένα και στη συνέχεια ανέβασε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν διάφορες celebrities της χώρας, όπως η διάσημη YouTuber Laura Ponticorvo και η παίκτρια χόκεϊ Fatima Moreira de Melo.

Μέλος του «TheFappening»

Ο hacker ανήκει πιθανότατα στο κίνημα Celebgate (TheFappening), που ξεκίνησε το 2014, όταν μια ομάδα hackers άρχισε να διαρρέει γυμνές φωτογραφίες και sex tapes Χολιγουντιανών celebrities.

Ο Ολλανδός πολιτικός μάλλον εντάχθηκε στο κίνημα το 2015, όταν εργαζόταν ως copywriter στην πόλη του, την Almere.

Πώς παραβίασε τους iCloud λογαριασμούς;

Σύμφωνα με τις αρχές, ο πολιτικός-hacker χρησιμοποίησε κλεμμένα credentials, που βρήκε σε βάσεις δεδομένων που είχαν διαρρεύσει. Απέκτησε πρόσβαση στους λογαριασμούς των γυναικών και άρχισε να ψάχνει για γυμνές φωτογραφίες και άλλο σεξουαλικό περιεχόμενο. Στη συνέχεια, ανέβασε το περιεχόμενο αυτό στο διαδίκτυο.

Η ανακάλυψη του hacker ήρθε μετά το sex tape και τις γυμνές φωτογραφίες που ανέβασε τον Μάιο του 2017 και ανήκαν στην YouTuber Laura Ponticorvo. Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, κι έτσι ξεκίνησε έρευνα.

Οι ολλανδικές αρχές κατάφεραν να ανακαλύψουν τον hacker και προχώρησαν σε σύλληψη.

Το όνομα του πολιτικού-hacker (όπως διέρρευσε στον τύπο) είναι Mitchel van der K. και ήταν μέλος του κόμματος VVD της Ολλανδίας.

Ο hacker λέει ότι αναγκάστηκε να χακάρει τους λογαριασμούς των θυμάτων

Ο Van der K. δεν αρνήθηκε ποτέ τις κατηγορίες. Παραδέχτηκε δημοσίως ότι παραβίασε τους λογαριασμούς και ότι διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες και άλλο σεξουαλικό περιεχόμενο. Κατά την υπεράσπισή του, ωστόσο, δήλωσε ότι άλλοι hackers τον ανάγκασαν να πραγματοποιήσει το hack, καθώς τον απειλούσαν πώς, αν δεν το έκανε, θα εξέθεταν δεδομένα από τους προσωπικούς του λογαριασμούς.

Ωστόσο, οι Ολλανδοί εισαγγελείς δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις του.

Η τελική απόφαση για την ποινή του θα βγει στις 24 Δεκεμβρίου. Η αρχική απόφαση των Ολλανδών εισαγγελέων είναι ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Το 2017, κάποια ολλανδικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι η αστυνομία είχε βρει στον υπολογιστή του van der K. γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης ανιψιάς του, ωστόσο οι ολλανδικές αρχές δεν τον κατηγόρησαν για παιδική πορνογραφία, το οποίο σημαίνει ότι επρόκειτο για φήμες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS