Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:14
Αρχική security Ιράκ: Η αύξηση του σεξουαλικού εκφοβισμού και η ζωή των γυναικών

Ιράκ: Η αύξηση του σεξουαλικού εκφοβισμού και η ζωή των γυναικών

Είναι γεγονός ότι στο Ιράκ έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις του online “sextortion” σε γυναίκες, τόσο από κακόβολους hackers όσο και από πρώην συντρόφους που τους έστελναν συνειδητά φωτογραφίες. Κάτι σαν μια πρακτική πορνογραφικής εκδίκησης.

Ένα παράδειγμα είναι η Hala από το Ιράκ όπου ένα βράδυ της ήρθε ένα μήνυμα στο Instagram ότι έχουν όλες τις φωτογραφίες της και τα βίντεο της και την απειλούσαν ότι θα τα στείλουν στον πατέρα της. Οι hackers είχαν διεισδύσει επίσης και στους λογαριασμούς της στο Facebook και στο Snapchat.

ιράκ

Κάποιοι από τους επιτεθέντες θέλουν χρήματα, μερικοί θέλουν μια σεξουαλική επαφή ακόμα και από το τηλέφωνο και κάποιοι άλλοι θέλουν απλά να τρομάξουν τα θύματά τους χωρίς λόγο.

Οι συνέπειες όμως σε ένα περιβάλλον τόσο συντηρητικό όσο το Ιράκ μπορεί να είναι καταστροφικές. Στην καλύτερη περίπτωση είναι “ένα ανεξίτηλο σημάδι ντροπής” για μια οικογένεια, αλλά στη χειρότερη περίπτωση μια θανατική ποινή για τα θύματα.

Πέρυσι, το ιρακινό μοντέλο και το αστέρι του Instagram, Tara Fares, δολοφονήθηκε στη Βαγδάτη, επειδή πολλοί Ιρακινοί διαφωνούσαν με τον φιλελεύθερο τρόπο ζωής της.

ιράκ

Τα θύματα, οι ακτιβιστές και οι δικηγόροι θεωρούν ότι αυτές οι συμπεριφορές υπάρχουν λόγω της συντηρητικής κοινωνίας, των κοινωνικών μέσων, της κακής ψηφιακής ασφάλειας μεταξύ των θυμάτων και των ανίσχυρων νόμων.

Και φυσικά σε μια χώρα χωρίς σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο, τα κορίτσια συμμετέχουν σε μυστικά γυναικεία forums για να συζητήσουν για το σώμα τους ή να ζητήσουν συμβουλές.

Τα ζευγάρια και οι ομάδες συχνά ανταλλάσσουν φιλικές φωτογραφίες, οι οποίες για μια γυναίκα στο Ιράκ μπορεί να είναι απλά μία φωτογραφία χωρίς μαντίλα και ακόμα και αυτό θεωρείται ντροπή.

ιράκ

Πράγματι, ο σεξουαλικός εκφοβισμός αυξάνεται επειδή δεν υπάρχει κάτι το αποτρεπτικό, δήλωσε ο δικηγόρος Marwa Abdulridha.

Είπε ότι το να φτάσει μια ιρακινή γυναίκα μέχρι την αστυνομία θεωρείται ταμπού και ότι τα θύματα φοβούνται ότι οι εκβιαστές θα μπορούσαν ακόμα και τότε να προστατευθούν από τους νόμους του κράτους.

Τέλος, ακόμα αν φτάσει κάποια γυναίκα την υπόθεση της στα δικαστήρια, οι δικαστές θα υποστηρίξουν τον “άντρα” και θα κρίνουν το ζήτημα σαν κάποιο άλλου είδους παράπτωμα, όπως απάτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...