Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 02:15
Αρχική security Ιράκ: Η αύξηση του σεξουαλικού εκφοβισμού και η ζωή των γυναικών

Ιράκ: Η αύξηση του σεξουαλικού εκφοβισμού και η ζωή των γυναικών

Είναι γεγονός ότι στο Ιράκ έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις του online “sextortion” σε γυναίκες, τόσο από κακόβολους hackers όσο και από πρώην συντρόφους που τους έστελναν συνειδητά φωτογραφίες. Κάτι σαν μια πρακτική πορνογραφικής εκδίκησης.

Ένα παράδειγμα είναι η Hala από το Ιράκ όπου ένα βράδυ της ήρθε ένα μήνυμα στο Instagram ότι έχουν όλες τις φωτογραφίες της και τα βίντεο της και την απειλούσαν ότι θα τα στείλουν στον πατέρα της. Οι hackers είχαν διεισδύσει επίσης και στους λογαριασμούς της στο Facebook και στο Snapchat.

ιράκ

Κάποιοι από τους επιτεθέντες θέλουν χρήματα, μερικοί θέλουν μια σεξουαλική επαφή ακόμα και από το τηλέφωνο και κάποιοι άλλοι θέλουν απλά να τρομάξουν τα θύματά τους χωρίς λόγο.

Οι συνέπειες όμως σε ένα περιβάλλον τόσο συντηρητικό όσο το Ιράκ μπορεί να είναι καταστροφικές. Στην καλύτερη περίπτωση είναι “ένα ανεξίτηλο σημάδι ντροπής” για μια οικογένεια, αλλά στη χειρότερη περίπτωση μια θανατική ποινή για τα θύματα.

Πέρυσι, το ιρακινό μοντέλο και το αστέρι του Instagram, Tara Fares, δολοφονήθηκε στη Βαγδάτη, επειδή πολλοί Ιρακινοί διαφωνούσαν με τον φιλελεύθερο τρόπο ζωής της.

ιράκ

Τα θύματα, οι ακτιβιστές και οι δικηγόροι θεωρούν ότι αυτές οι συμπεριφορές υπάρχουν λόγω της συντηρητικής κοινωνίας, των κοινωνικών μέσων, της κακής ψηφιακής ασφάλειας μεταξύ των θυμάτων και των ανίσχυρων νόμων.

Και φυσικά σε μια χώρα χωρίς σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο, τα κορίτσια συμμετέχουν σε μυστικά γυναικεία forums για να συζητήσουν για το σώμα τους ή να ζητήσουν συμβουλές.

Τα ζευγάρια και οι ομάδες συχνά ανταλλάσσουν φιλικές φωτογραφίες, οι οποίες για μια γυναίκα στο Ιράκ μπορεί να είναι απλά μία φωτογραφία χωρίς μαντίλα και ακόμα και αυτό θεωρείται ντροπή.

ιράκ

Πράγματι, ο σεξουαλικός εκφοβισμός αυξάνεται επειδή δεν υπάρχει κάτι το αποτρεπτικό, δήλωσε ο δικηγόρος Marwa Abdulridha.

Είπε ότι το να φτάσει μια ιρακινή γυναίκα μέχρι την αστυνομία θεωρείται ταμπού και ότι τα θύματα φοβούνται ότι οι εκβιαστές θα μπορούσαν ακόμα και τότε να προστατευθούν από τους νόμους του κράτους.

Τέλος, ακόμα αν φτάσει κάποια γυναίκα την υπόθεση της στα δικαστήρια, οι δικαστές θα υποστηρίξουν τον “άντρα” και θα κρίνουν το ζήτημα σαν κάποιο άλλου είδους παράπτωμα, όπως απάτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....