ΑρχικήHow ToΠως να παρακολουθείς δωρεάν τον αγαπημένο σου στο Instagram

Πως να παρακολουθείς δωρεάν τον αγαπημένο σου στο Instagram

Instagram: Μια αμφιλεγόμενη εφαρμογή, η Like Patrol, θα είναι σύντομα διαθέσιμη για dowload, παρόλο που η Apple την κατήργησε από το App Store, σύμφωνα με ανακοίνωση των προγραμματιστών της.

Η Apple απαγόρευσε την εφαρμογή Like Patrol την περασμένη εβδομάδα, αφού το Instagram ισχυρίστηκε ότι παραβίασε τις πολιτικές συλλογής δεδομένων, επιτρέποντας στους χρήστες να κατασκοπεύουν ο ένας τον άλλο.

Instagram

Η εφαρμογή, η οποία χρεώνει 80 δολάρια ετησίως, παρείχε ειδοποιήσεις κάθε φορά που ένας ενδιαφερόμενος χρήστης έκανε like ή σχολίαζε τη φωτογραφία ενός άλλου χρήστη του Instagram, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με το φύλο του συγκεκριμένου χρήστη.

Ο δημιουργός του Like Patrol, ο Sergio Quintero, κατηγόρησε το Instagram που ανήκει στο Facebook για διπλά πρότυπα όσον αφορά την ιδιωτική ζωή των χρηστών και δεσμεύθηκε να ανατρέψει την απόφαση της Apple. Επίσης, αποκάλυψε τα σχέδια για την κυκλοφορία μιας web και Android έκδοσης της εφαρμογής.

Instagram

«Υπάρχει μεγάλη υποκρισία στην απόφαση του Facebook για κατάργηση της εφαρμογής μας», δήλωσε ο κ. Quintero. «Το Like Patrol δεν συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες του Instagram, απλά τους παρέχει ένα εργαλείο για την αναδιάταξη των πληροφοριών που είναι ήδη διαθέσιμες σε αυτά.»

Ένας εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε ότι το data “scraping” παραβιάζει τις πολιτικές του, προσθέτοντας: «Το Like Patrol μάζευε τα δεδομένα των χρηστών, οπότε οφείλαμε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα».

Ενώ η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, εξυπηρέτησε περισσότερο τις ερωτικές σχέσεις των χρηστών. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που την χαρακτήρισαν “εφαρμογή παρακολούθησης” λόγω της λειτουργικότητας που παρείχε.

Ουσιαστικά, η εφαρμογή επιτρέπει στους ανθρώπους να παρακολουθούν την δραστηριότητα των συντρόφων τους μέσω του “Instagram activity insights”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μια παρόμοια έκδοση αυτού του εργαλείου ήταν διαθέσιμη μέσω του επίσημου Following Tab του Instagram, ωστόσο αυτή η δυνατότητα καταργήθηκε τον Οκτώβριο.

«Εάν η λειτουργικότητα της εφαρμογής μας παραβίαζε τις πολιτικές της Apple, τότε το Instagram παραβίαζε τις δικές του πολιτικές από το 2011 μέχρι το 2019 με το Following Tab» δήλωσε ο κ. Quintero.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε το Like Patrol open source και να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε να το χρησιμοποιήσει. Θα ανακοινώσουμε την επίσημη κυκλοφορία στις επόμενες μέρες».

Η Apple δεν σχολίασε την εφαρμογή, αλλά επιβεβαίωσε ότι είχε αφαιρεθεί λόγω παραβίασης των οδηγιών της.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS