ΑρχικήsecurityAndroid: Ελάττωμα επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών από τη συσκευή σας

Android: Ελάττωμα επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών από τη συσκευή σας

Η Google και η Samsung ανακάλυψαν κάποια τρωτά σημεία ασφαλείας στις Android συσκευές που επιτρέπουν στους cyberattackers να καταλάβουν την κάμερα του τηλεφώνου σας και να τραβάνε φωτογραφίες ή να βγάζουν βίντεο, ακόμα και αν η συσκευή σας είναι κλειδωμένη.

Την Τρίτη, ο Erez Yalon, Διευθυντής Έρευνας Ασφάλειας στο Checkmarx, αποκάλυψε τα σφάλματα, τα οποία εντοπίστηκαν συνολικά ως CVE-2019-2234.

android

Η ομάδα ξεκίνησε έρευνα κάτι που τους οδήγησε στην ανακάλυψη ότι οι hackers ήταν σε θέση να παραβιάσουν συγκεκριμένες ενέργειες και γενικότερα να χρησιμοποιήσουν την Google Camera χωρίς κάποιον έλεγχο.

Αυτό περιλάμβανε τη λήψη φωτογραφιών και την εγγραφή βίντεο, ακόμη και αν η συσκευή ήταν κλειδωμένη ή η οθόνη ήταν απενεργοποιημένη ή εάν το θύμα ήταν στη μέση ενός τηλεφώνου.

Η Google είναι αυστηρή όταν πρόκειται για κινητές εφαρμογές που έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, από υπηρεσίες κάμερας, μικροφώνου ή τοποθεσίας. Ως αποτέλεσμα πλέον, οι χρήστες πρέπει να δέχονται αιτήματα αδειοδότησης.

Η ευπάθεια επηρεάζει όλα τα κινητά τηλέφωνα της Google, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται εκτός της γραμμής προϊόντων Pixel. H πεποίθηση της Google ότι το ζήτημα ασφάλειας ήταν κάτι όχι τόσο σημαντικό,  αργότερα έπεισε τον τεχνολογικό κολοσσό ότι το ζήτημα είναι “υψηλού” κινδύνου και μέχρι τη 1η Αυγούστου επιβεβαίωσε ότι επηρεάστηκαν και όλοι προμηθευτές της.

android

“Εκτιμούμε ότι η Checkmarx συνεργάστηκε με τους συνεργάτες Google και Android για να ανακαλύψουν το ζήτημα”, δήλωσε η Google. “Το ζήτημα εξετάστηκε σε επιλεγμένες συσκευές Google μέσω της ενημέρωσης του Play Store στην εφαρμογή Google Camera Application τον Ιούλιο του 2019. Μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα έχει επίσης διατεθεί ήδη σε όλους τους συνεργάτες.”

Στις 29 Αυγούστου, η Samsung, ένας από τους επηρεαζόμενους προμηθευτές, επιβεβαίωσε ότι η ευπάθεια επηρέασε τα τηλέφωνα της εταιρείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS