ΑρχικήinetΣυνιδρυτής Wikipedia: «Το WT: Social είναι καλύτερο από το Facebook!»

Συνιδρυτής Wikipedia: «Το WT: Social είναι καλύτερο από το Facebook!»

Ο συνιδρυτής του Wikipedia, Jimmy Wales, πιστεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει το καλύτερο κοινωνικό δίκτυο. Ονομάζεται WT:Social, και δεν σχετίζεται οικονομικά με τη Wikipedia, αλλά λειτουργεί σε ένα παρόμοιο επιχειρηματικό μοντέλο: δωρεές, όχι διαφήμιση.

 WT: Social

WT: Social κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα και αυτή τη στιγμή πλησιάζει τους 50.000 χρήστες. Η εταιρεία ανοίγει αργά την πρόσβαση. Για να γίνετε μέλος του νέου social network project είτε πρέπει να περιμένετε την σειρά σας ή να πληρώσετε 13 δολάρια το μήνα ή 100 το χρόνο για άμεση πρόσβαση.

Σε σχόλια προς τη Financial Times, ο Jimmy Wales δήλωσε: «Το επιχειρηματικό μοντέλο των social media εταιρειών είναι η διαφήμιση με αποτέλεσμα το χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο».

Η διασύνδεση του WT:Social είναι αυτή τη στιγμή αρκετά αραιή, παρουσιάζοντας μια απλή ροή που αποτελείται από ειδήσεις και σχόλια κάτω από αυτά. Τα νέα είναι ένα μεγάλο μέρος του δικτύου αποτελώντας την συνέχεια του προηγούμενου έργου του Wales, το WikiTribune, το οποίο προσπάθησε να είναι ένα παγκόσμιο περιοδικό ειδήσεων αποτελούμενο από επαγγελματίες δημοσιογράφους αλλά και πολίτες. Τόσο το WikiTribune όσο και το WT:Social υπογραμμίζουν την ανάγκη για καταπολέμηση ψεύτικων ειδήσεων, τονίζοντας την ειδησεογραφική κάλυψη που βασίζεται σε τεκμήρια. Κάθε ιστορία που αναρτάται στο δίκτυο καθίσταται εμφανές από όπου προέρχεται το άρθρο, καθώς και πηγές και αναφορές.

Wikipedia

Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε διάφορα “SubWikis” που είναι ουσιαστικά όπως οι ομάδες στο Facebook στις οποίες συζητιέται ένα συγκεκριμένο θέμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε hashtags σε μια ανάρτηση ή να ακολουθήσετε hashtag για πιο συγκεκριμένα ενδιαφέροντα που μπορεί να καλύπτουν περισσότερα από ένα θέματα. Τα μηνύματα ταξινομούνται επί του παρόντος χρονολογικά, αλλά ο ιστότοπος σχεδιάζει να προσθέσει ένα σύστημα upvote για τους χρήστες να προωθούν ποιοτικές ιστορίες.

Ένας πόλεμος ενάντια του Facebook και του Twitter δεν είναι εύκολο έργο…απλά ρωτήστε την Google. Ο Wales φαίνεται να έχει μια πιο εστιασμένη προσέγγιση για το WT:Social, με στόχο περιεχόμενο με νόημα και ελπίζοντας να οικοδομήσει μικρότερες, εξειδικευμένες κοινότητες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS