ΑρχικήinetFacebook: Διέγραψε 5,4 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς

Facebook: Διέγραψε 5,4 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς

Μέχρι στιγμής φέτος, το Facebook έκλεισε 5,4 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς, αλλά πιθανόν να παραμένουν ακόμα κι’ άλλα εκατομμύρια χρήστες.

Το 5% της μηνιαίας βάσης χρηστών αποτελείται από ψεύτικους λογαριασμούς, ανέφερε η εταιρεία, παρόλο τις κινήσεις που έκανε το Facebook ώστε να “πιάνει” τα ψεύτικα προφίλ κατά την εγγραφή τους.

facebook

Σε μια κλήση με δημοσιογράφους, ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg περιέγραψε τον μεγάλο αριθμό ψεύτικων λογαριασμών που αφαιρέθηκαν ως ένδειξη για το πόσο σοβαρά η εταιρεία αναλαμβάνει αυτό το ζήτημα και κάλεσε άλλες πλατφόρμες να προβούν σε παρόμοιες αποκαλύψεις.

“Επειδή οι αριθμοί μας είναι υψηλοί, δε σημαίνει ότι υπάρχει επιβλαβές περιεχόμενο. Απλά σημαίνει ότι εργαζόμαστε σκληρότερα για να προσδιορίσουμε αυτό το περιεχόμενο”, ανέφερε την Τετάρτη.

Ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών που απενεργοποιήθηκαν από την εταιρεία κορυφώθηκε νωρίτερα κατά το έτος, όταν το Facebook δήλωσε ότι έκλεισε πάνω από 2 δισεκατομμύρια την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Αφαίρεσε σχετικά λιγότερους ψεύτικους λογαριασμούς στους επόμενους τρεις μήνες – 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ – τους οποίους το Facebook αποδίδει σε βελτιώσεις στον αποκλεισμό νέων απομιμήσεων.

facebook

Αλλά τελικά ο αριθμός αυξάνεται και πάλι: η τελευταία έκθεση του Facebook δείχνει ότι εξάλειψε 1,7 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωση τέθηκε σε μία νέα αναφορά του Facebook, η οποία για πρώτη φορά περιλαμβάνει πληροφορίες και για το Instagram.

Μεταξύ Απρίλιο και Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Instagram, το Facebook απέσυρε περίπου 3 εκατομμύρια στοιχεία περιεχομένου που παραβίαζαν τις πολιτικές του ενάντια στην πώληση ναρκωτικών. Η εταιρεία ενήργησε ενάντια σε άλλα 95.000 στοιχεία περιεχομένου Instagram που σχετίζονται με πωλήσεις όπλων.

Τα δεδομένα που εστιάζονται στο Instagram αναφέρουν επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλει η εταιρεία για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης παιδιών, την αυτοκτονία, τον αυτοτραυματισμό και την τρομοκρατική προπαγάνδα.

facebook

Κατά τη διάρκεια μίας κλήσης με δημοσιογράφους, ο Zuckerberg σημείωσε ότι τα συστήματα του Facebook χρησιμοποιούνται εκτεταμένα από το Instagram για την ανίχνευση επιβλαβούς περιεχομένου.

Τέλος, νωρίτερα φέτος, το Facebook ενεργοποίησε τους αλγόριθμους ομιλίας μίσους ώστε να ξεκινήσουν αυτόματα την κατάργηση περιεχομένου που θεωρούν ότι παραβιάζει τις πολιτικές της εταιρείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS