15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Η Google εγκαινιάζει μηχανή αναζήτησης για επιστήμονες και δημοσιογράφους

μηχανή Την Τετάρτη, η Google ανακοίνωσε τη beta έκδοση μιας νέας μηχανής αναζήτησης με την ονομασία Dataset Search. Στοχεύοντας στους επιστήμονες και τους δημοσιογράφους που αναζητούν ακριβή σύνολα δεδομένων, αυτή η μηχανή αναζήτησης τους επιτρέπει να βρίσκουν ότι χρειάζονται όπου και αν φιλοξενούνται.

Μπορείτε να σκεφτείτε το Dataset Search σαν το Google Scholar, τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης για ερευνητικές εργασίες και εκθέσεις. Με το νέο εργαλείο, η εταιρεία στοχεύει στην ενοποίηση χιλιάδων πηγών δεδομένων και ενεργεί ως κύρια πύλη.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μάθετε για τροχαία ατυχήματα και τα σχετικά σύνολα δεδομένων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε το ερώτημα και η Google θα απαριθμήσει όλες τις πηγές όπως φαίνεται παρακάτω. Απλά κάντε κλικ σε οποιαδήποτε πηγή στα αριστερά και δείτε περισσότερες λεπτομέρειες:

Για να βεβαιωθείτε ότι τα σύνολα δεδομένων είναι προσβάσιμα μέσω του εργαλείου της Google, η εταιρεία συνιστά στα ιδρύματα να υιοθετήσουν το πρότυπο σήμανσης Schema ανοιχτού κώδικα. Επιτρέπει στους εκδότες να συμπεριλαμβάνουν δεδομένα αναγνώσιμα από μηχανές, όπως η ημερομηνία δημοσίευσης, ο τρόπος συλλογής των δεδομένων, οι όροι χρήσης κ.λπ.

Η μηχανή αναζήτησης Dataset Search ήδη λειτουργεί με πολλές γλώσσες και η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει την υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες στο μέλλον.

Τα σύνολα δεδομένων από οργανισμούς όπως NOAA, NASA, Harvard Dataverser, ProPublica κ.λπ., είναι ήδη προσβάσιμα μέσω των εργαλείων και περισσότεροι πάροχοι δεδομένων αναμένεται να προστεθούν σύντομα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *