ΑρχικήinetΤο 44% των χρηστών στις Η.Π.Α. ηλικίας 18-29 διέγραψαν το Facebook App

Το 44% των χρηστών στις Η.Π.Α. ηλικίας 18-29 διέγραψαν το Facebook App

FacebookΤο Facebook έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του αφού επιβεβαιώθηκε ότι τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του διέρρευσαν με το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Έκτοτε, το Facebook βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο από το ευρύ κοινό και από τις αρχές επιβολής του νόμου. Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό κέντρο Pew έδειξε ότι 44 τοις εκατό των αμερικανών χρηστών ηλικίας μεταξύ 18 και 29 έχουν διαγράψει την εφαρμογή από τα smartphones τους το τελευταίο έτος.

Άλλα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τη μελέτη αποκάλυψαν ότι το 26% των χρηστών της πλατφόρμας ηλικίας 18 ετών και άνω είχαν διαγράψει την εφαρμογή.

Η μελέτη διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 29 Μαΐου και 11 Ιουνίου μετά την αποκάλυψη σοκ του σκανδάλου Cambridge Analytica.

Αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει χάσει μεγάλο αριθμό χρηστών από το σκάνδαλο και είναι θέμα ανησυχίας για την πλατφόρμα, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η νεότερη γενιά απορρίπτει τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Στην έρευνα, οι χρήστες ερωτήθηκαν επίσης αν έχουν τροποποιήσει τις ρυθμίσεις απορρήτου στην εφαρμογή Facebook το τελευταίο δωδεκάμηνο, στις οποίες το 64% των χρηστών ηλικίας μεταξύ 18 και 29 απάντησαν καταφατικά. Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι μόλις το 12% των χρηστών ηλικίας άνω των 65 ετών διέγραψε το Facebook.

Το σύνολο των δεδομένων υποδεικνύει ότι η ηλικία είναι ένας παράγοντας στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αντιδρούν στην ιδιωτική ζωή και ανησυχούν για τη διαρροή δεδομένων.

Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ένας στους δέκα χρήστες του Facebook έκανε download τα προσωπικά του δεδομένα, τα οποία είχαν τεθεί στη διάθεση του τεχνολογικού γίγαντα. Αυτό που κάνει την κατάσταση πιο ανησυχητική για το Facebook είναι το γεγονός ότι από όλους τους χρήστες που κατέβασαν τα προσωπικά τους δεδομένα, το 37% αποφάσισε να διαγράψει την εφαρμογή Facebook από το smartphone τους.

Παρά τα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι όλο και περισσότεροι χρήστες αποχωρούν από την εφαρμογή “hogging data”, το Facebook ανεβάζει το δρόμο του όσον αφορά τις τιμές των μετοχών και φαίνεται ότι έχει σημασία όλα αυτά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS