15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το 44% των χρηστών στις Η.Π.Α. ηλικίας 18-29 διέγραψαν το Facebook App

FacebookΤο Facebook έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του αφού επιβεβαιώθηκε ότι τα δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του διέρρευσαν με το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Έκτοτε, το Facebook βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο από το ευρύ κοινό και από τις αρχές επιβολής του νόμου. Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό κέντρο Pew έδειξε ότι 44 τοις εκατό των αμερικανών χρηστών ηλικίας μεταξύ 18 και 29 έχουν διαγράψει την εφαρμογή από τα smartphones τους το τελευταίο έτος.

Άλλα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τη μελέτη αποκάλυψαν ότι το 26% των χρηστών της πλατφόρμας ηλικίας 18 ετών και άνω είχαν διαγράψει την εφαρμογή.

Η μελέτη διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 29 Μαΐου και 11 Ιουνίου μετά την αποκάλυψη σοκ του σκανδάλου Cambridge Analytica.

Αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει χάσει μεγάλο αριθμό χρηστών από το σκάνδαλο και είναι θέμα ανησυχίας για την πλατφόρμα, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η νεότερη γενιά απορρίπτει τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Στην έρευνα, οι χρήστες ερωτήθηκαν επίσης αν έχουν τροποποιήσει τις ρυθμίσεις απορρήτου στην εφαρμογή Facebook το τελευταίο δωδεκάμηνο, στις οποίες το 64% των χρηστών ηλικίας μεταξύ 18 και 29 απάντησαν καταφατικά. Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι μόλις το 12% των χρηστών ηλικίας άνω των 65 ετών διέγραψε το Facebook.

Το σύνολο των δεδομένων υποδεικνύει ότι η ηλικία είναι ένας παράγοντας στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αντιδρούν στην ιδιωτική ζωή και ανησυχούν για τη διαρροή δεδομένων.

Το σκάνδαλο της Cambridge Analytica οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ένας στους δέκα χρήστες του Facebook έκανε download τα προσωπικά του δεδομένα, τα οποία είχαν τεθεί στη διάθεση του τεχνολογικού γίγαντα. Αυτό που κάνει την κατάσταση πιο ανησυχητική για το Facebook είναι το γεγονός ότι από όλους τους χρήστες που κατέβασαν τα προσωπικά τους δεδομένα, το 37% αποφάσισε να διαγράψει την εφαρμογή Facebook από το smartphone τους.

Παρά τα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι όλο και περισσότεροι χρήστες αποχωρούν από την εφαρμογή «hogging data», το Facebook ανεβάζει το δρόμο του όσον αφορά τις τιμές των μετοχών και φαίνεται ότι έχει σημασία όλα αυτά.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *