ΑρχικήinetΤο AR headset της Apple θα κυκλοφορήσει το 2022. Η Microsoft χάνει...

Το AR headset της Apple θα κυκλοφορήσει το 2022. Η Microsoft χάνει έδαφος;

Εδώ και αρκετό καιρό υποψιαζόμαστε ότι η Apple εργάζεται πάνω σε AR headset. Τον Σεπτέμβριο, η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Apple μέσω του iOS 13 final build που κυκλοφόρησε για τους προγραμματιστές. Σε ένα αρχείο ανάγνωσης που είναι διαθέσιμο στο build, η Apple ανέφερε βήματα για προγραμματιστές σχετικά με τον τρόπο δοκιμής εφαρμογών AR χωρίς το AR headset. Η Apple αναφέρεται στις εφαρμογές του ΑR headset ως εφαρμογές με δυνατότητα Stereo AR.

AR headset

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, η Αpple θα κυκλοφορήσει ένα ΑR headset στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Σε αντίθεση με το HoloLens, το οποίο είναι ένα αυτόνομο ΑR headset, σύμφωνα με την Kuo, το AR headset της Αpple θα κυκλοφορήσει ως αξεσουάρ των iPhone και iPad.

Σε σημερινή δήλωση της η Apple ανέφερε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το ΑR headset της το 2022 και γυαλιά AR το 2023. Σε μια εσωτερική παρουσίαση στους υπαλλήλους, ο αντιπρόεδρος της Apple, Mike Rockwell, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις developing ομάδες του ΑR headset και εικονικής πραγματικότητας της Apple, αποκάλυψε νέες πληροφορίες σχετικά με το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος.

Apple

  1. Τα επερχόμενα ακουστικά θα περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως η τρισδιάστατη σάρωση και η προηγμένη ανίχνευση ανθρώπων.
  2. Θα συνοδεύονται από οθόνη υψηλής ανάλυσης (πιθανώς 8Κ).
  3. Θα υπάρχουν κάμερες που θα επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν ανθρώπους που στέκονται μπροστά και πίσω από εικονικά αντικείμενα.
  4. Ικανότητα χαρτογράφησης των επιφανειών, των ακρών και των διαστάσεων των δωματίων με μεγαλύτερη ακρίβεια από τα τρέχοντα ακουστικά όπως το HoloLens.
  5. Θα μοιάζουν με το Oculus Quest, αλλά θα είναι κατασκευασμένα από ελαφριά υλικά για μεγαλύτερη άνεση.

Υποθέτουμε ότι η Αpple θα μπορούσε να αρχίσει να μιλάει για το ΑR headset της στους προγραμματιστές το 2020. Ας ελπίσουμε ότι η Microsoft δεν θα χάσει το προβάδισμα της στα AR headset παρά το γεγονός ότι έχει ήδη ξεκινήσει με το HoloLens.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS