ΑρχικήsecurityCelebrities που αν γκουγκλάρεις μπαίνεις στο μάτι των hackers!

Celebrities που αν γκουγκλάρεις μπαίνεις στο μάτι των hackers!

Η Caroline Flack είναι στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων celebrities στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την antivirus εταιρεία McAfee. Η τελευταία λίστα είναι η δέκατη τρίτη που συντάσσει η McAfee. Για όσους είναι περίεργοι, η τηλεοπτική megastar Kim Kardashian ήταν πρώτη στην λίστα την τελευταία φορά. Η Kardashian έχει έκτοτε πέσει στην 26η θέση της λίστας. Με την επιτυχία του Love Island βλέπουμε ότι πλέον πρώτη στην λίστα είναι η Caroline Flack.

Η άνοδος της φήμης της Caroline Flack τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως οικοδέσποινα του Love Island την έχουν καταστήσει πρωταρχικό στόχο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Οι hacker αναζητούν τα θύματα τους σε χρήστες που αναζητούν τα τελευταία κουτσομπολιά, ειδήσεις και φωτογραφίες της Caroline Flack, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να την επίσκεψη δυνητικά επικίνδυνων ιστοσελίδων.

Celebrities

Πίσω από την Caroline Flack στην δεύτερη θέση είναι η Maisie Williams  σταρ του Game of Thrones. Πίσω από τις Flack και Williams, έρχεται ο ηθοποιός James Corden. Στις παρακάτω θέσεις έρχονται οι Nicki Minaj (Νο.4) και η Billie Eilish (Νο.5), Josh Gad (No.6), η ηθοποιός Mischa Barton (Νο.7) οι τραγουδιστές Sam Smith (No.8) και Dua Lipa (No.9) και τέλος ο ηθοποιός Liam Hemsworth (Νο.10).

Καθώς οι αναγνώστες κυνηγούν τα τελευταία νέα και κουτσομπολιά γύρω από τους αγαπημένες τους celebrities, αλληλεπιδρούν με περιεχόμενο σε πολλαπλές συσκευές και διενεργούν δυνητικά επικίνδυνες αναζητήσεις στο διαδίκτυο – συχνά χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες.

Στους κυβερνοεγκληματίες, αυτό τους δίνει την ευκαιρία να προσελκύσουν τους ανυποψίαστους καταναλωτές σε κακόβουλους ιστότοπους που ενδέχεται να εγκαταστήσουν malware ή να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες και κωδικούς πρόσβασης.

“Η Caroline Flack είναι μια από τις πιο περιζήτητες παρουσιάστριες της τηλεόρασης”, εξήγησε ο Raj Samani, επικεφαλής επιστήμονας της McAfee. “Μετά από ένα ακόμη έτος που το Love Island κάνει πολύ μεγάλη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν εκπλήσσομαι για την πρώτη θέση της λίστας. Οι άνθρωποι θέλουν να ενημερώνονται με τις τελευταίες ειδήσεις των διασημοτήτων ανά πάσα στιγμή από οποιαδήποτε συσκευή.

“Συχνά οι καταναλωτές βάζουν αυτή την ταχύτητα και την ευκολία πάνω από την ασφάλεια τους κάνοντας κλικ σε ύποπτα link που υπόσχονται περιεχόμενο με τους αγαπημένες τους celebrities. Οι καταναλωτές πρέπει να σκεφτούν πριν κάνουν κλικ και να είναι βέβαιοι ότι περιηγούνται σε ασφαλές ψηφιακό περιεχόμενο και προστατεύονται από απειλές στον κυβερνοχώρο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μολύνουν τις συσκευές τους ή να κλέψουν την ταυτότητά τους.

Σε αντίθεση με τον κατάλογο των πιο επικίνδυνων διασημοτήτων του 2018, τα τηλεοπτικά αστέρια κατατάσσονται χαμηλά στη φετινή λίστα αντικαθιστώντας κυρίως τους μουσικούς και τους ηθοποιούς. Η Kim Kardashian είναι η κορυφαία προσωπικότητα της περσινής λίστας και φέτος βρίσκεται στην θέση 26. Και άλλα μέλη της οικογένειας Kardashian βρίσκονται πιο χαμηλά στην λίστα όπως η Kendall Jenner (No.92) και η Kourtney Kardashian (No.124) που έχει πέσει από την τρίτη θέση πέρυσι.

Εδώ είναι η πλήρης λίστα του 2019

1 – Caroline Flack

2 – Maisie Williams

3 – James Corden

4 – Nicki Minaj

5 – Billie Eilish

6 – Josh Gad

7 – Mischa Barton

8 – Sam Smith

9 – Dua Lipa

10 – Liam Hemsworth

Η McAfee προσφέρει μερικές συμβουλές ώστε οι πελάτες να μπορούν να διατηρούν την ασφάλεια τους ενώ αναζητούν νέα σχετικά με τους αγαπημένους τους celebrities.

Αρχικά, η McAfee προειδοποιεί να προσέχετε σε τι κάνετε κλικ. Για παράδειγμα, οι χρήστες που ελπίζουν να παρακολουθήσουν το Frozen 2 με πρωταγωνιστή τον Josh Gad πρέπει να είναι προσεκτικοί και κάνουν stream και download από αξιόπιστες πηγές. Το πιο ασφαλές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να περιμένετε την επίσημη κυκλοφορία αντί να επισκεφθείτε έναν ιστότοπο τρίτου μέρους που θα μπορούσε να περιέχει κακόβουλα προγράμματα.

Όπως πάντα, οι χρήστες προειδοποιούνται να μην χρησιμοποιούν παράνομους δικτυακούς τόπους ροής.

Η McAfee προειδοποιεί: “Όταν πρόκειται για επικίνδυνη συμπεριφορά στο διαδίκτυο, η χρήση παράνομων streaming sites είναι το ισοδύναμο της εξάπλωσης όπως η πυρκαγιά στη συσκευή σας. Πολλές παράνομες τοποθεσίες streaming είναι γεμάτες με κακόβουλο λογισμικό ή adware μεταμφιεσμένα ως πειρατικά αρχεία βίντεο. Κάνε τον εαυτό σου μια χάρη και μεταδώστε την εκπομπή από μια αξιόπιστη πηγή. ”

Δεν είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η τελική συμβουλή από την McAfee είναι να κάνετε εγγραφή στο antivirus πλάνο της.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS