ΑρχικήsecurityArm ltd:Σύμπραξη με το Ηνωμένο Βασίλειο για πιο ασφαλείς επεξεργαστές

Arm ltd:Σύμπραξη με το Ηνωμένο Βασίλειο για πιο ασφαλείς επεξεργαστές

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε τη συνεργασία της με την εταιρεία Arm ltd με πρωτοβουλία ύψους 36 εκατομμυρίων λιρών, για τη δημιουργία πιο ασφαλών επεξεργαστών.

Arm

Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι το έργο θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία περισσότερων επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου από επιθέσεις και παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από απόσταση, ενισχύοντας παράλληλα νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και παραγωγικότητα. Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ακόμη ότι αυτό το έργο, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία περισσότερων επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου από παραβιάσεις και cyberattacks από απόσταση, ενισχύοντας παράλληλα νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και την παραγωγικότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, το 60% περίπου του μεσαίου μεγέθους και το 61% των μεγάλων επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέστησαν cyberattacks ή παραβιάσεις κατά το παρελθόν έτος. Η σύνδεση της Arm είναι μέρος της πρωτοβουλίας Digital Security by Design της κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται επίσης από τη Microsoft και την Google.

Ο chief architect της Arm, Richard Grisenthwaite, δήλωσε ότι για την επίτευξη της ασφάλειας των συσκευών, απαιτείται ριζική αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των cyberattacks από τις τεχνολογικές εταιρείες. Στόχος της εταιρείας είναι να φτιάξει ένα πρωτότυπο hardware, το Morello Board, πλατφόρμα δοκιμής που αναπτύχθηκε από την ίδια και χρησιμοποιεί το μοντέλο προστασίας CHERI του Πανεπιστημίου Cambridge.

Arm

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χρηματοδότηση επιπλέον 18 εκατομμυρίων λυρών μέσω του Strategic Priorities Fund, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της online απάτης, των καταχρήσεων απορρήτου και της online παραπληροφόρησης.

Η πρώτη σύμπραξη, που ανακοινώθηκε είναι μεταξύ της Toshiba Research Europe, του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, της GCHQ και της Roke Manor Research και θα στοχεύει στην ανάπτυξη πιο ανθεκτικών wireless δικτύων για την αντιμετώπιση των οικονομικών εκβιασμών, της τρομοκρατίας και των καταστρεπτικών επιθέσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS