ΑρχικήsecurityAmazon Echo: Επικίνδυνο λόγω επιβεβαιωμένων Wi-Fi cyberattacks!

Amazon Echo: Επικίνδυνο λόγω επιβεβαιωμένων Wi-Fi cyberattacks!

Το Amazon Echo προκαλεί συνήθως ανησυχίες που αφορούν  στο γεγονός, ότι πρόκειται για συσκευή που λειτουργεί πάντα. Ως εκ τούτου, καταγράφει και προσωπικές πληροφορίες που άθελά σας δίνετε. Αυτή ακριβώς είναι και η βασική ανησυχία που επισκιάζει κι άλλες αντίστοιχες συσκευές speaker, όπως αυτές των Google και Apple. Η ανησυχία ενισχύθηκε και με τα πρόσφατα σκάνδαλα, που αφορούσαν στη χρήση εξωτερικών παρατηρητών που ακούνε τις ηχογραφήσεις.

Amazon

Το νέο που προκύπτει είναι, ότι το Amazon Echo είναι ευάλωτο σε αρκετές ευπάθειες του Wi-Fi, που δυνητικά θα επέτρεπε μια μορφή επίθεσης που ονομάζεται επίθεση επανεγκατάστασης (KRACK). Αυτό θα επέτρεπε σε έναν hacker να βλέπει και να ελέγχει το traffic σε ένα δίκτυο Wi-Fi.

Η ευπάθεια έγινε αντιληπτή από την ομάδα του ESET Smart Home Research και είναι μεγάλης βαρύτητας, αφού πωλήθηκαν στις ΗΠΑ εκατομμύρια τέτοιες συσκευές. Κάτι πολύ λογικό δεδομένης της δημοφιλίας των συσκευών τέτοιου τύπου. Έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες από τους κατασκευαστές, για την ενίσχυση της ασφάλειας των speaker devices, αλλά πάντα με έναν τρόπο παραμένουν ευάλωτες.

Ο ερευνητής της ESET Miloš Čermák δήλωσε, ότι έχουν εντοπιστεί αρκετές τέτοιες συσκευές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εκτεταμένα προβλήματα. Σύμφωνα με την Amazon, αυτές οι ευπάθειες έχουν διορθωθεί.

Επίθεση KRACK.

Ανακαλύφθηκε το 2017, από τους Mathy Vanhoef και Frank Piessens. Στην ουσία, παίρνει τα πλεονεκτήματα των αδυναμιών του προτύπου WPA2, το οποίο στο παρελθόν εξασφάλιζε σχεδόν όλα τα σύγχρονα δίκτυα Wi-Fi. Το γεγονός ότι ακόμα επηρεάζονται πολλά δίκτυα από αυτό το cyberattack, οδήγησε τους κατασκευαστές hardware να εκδώσουν ενημερώσεις.

Τα αποτελέσματα της επίθεσης KRACK, θα μπορούσαν να είναι ποικίλα. Μια επίθεση DoS, αποκρυπτογράφηση δεδομένων ή πληροφοριών και παρακολούθηση ευαίσθητων πληροφοριών, είναι μερικές από τις συνέπειες.

Amazon

Λύσεις.

Πρώτον, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Οι επιθέσεις που σχετίζονται με το Wi-Fi απαιτούν στενή εγγύτητα για να είναι αποτελεσματικές. Η Amazon εξέδωσε επιδιορθώσεις νωρίτερα φέτος, οπότε οι περισσότερες συσκευές πρέπει να είναι ασφαλείς. Βέβαια, ένας τυπικός έλεγχος στις ενημερώσεις του firmware δεν βλάπτουν. Ούτως ή άλλως, όπως αναφέρουν οι ειδικοί τα προγραμματισμένα updates είναι απαραίτητα σε κάθε περίπτωση. Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι ένα πολύ ισχυρό password για το router σας, καθώς και η αλλαγή τους ανά κάποια διαστήματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS