ΑρχικήsecurityΠως θα ελέγξετε αν έχετε πέσει θύμα DDoS επίθεσης

Πως θα ελέγξετε αν έχετε πέσει θύμα DDoS επίθεσης

Distributed Denial of Service(DDoS) είναι η διαδικασία που οδηγεί έναν τεράστιο όγκο επισκεψιμότητας σε μια στοχευμένη συσκευή ή σε ένα site που χρησιμοποιεί πολλά διαφορετικά μηχανήματα για να επιβραδύνει τη συσκευή και το site. Οι επιθέσεις DDoS κάνουν συνήθως χρήση οποιασδήποτε συσκευής που είναι συνδεδεμένη στο Internet, για να πολλαπλασιαστεί ο αντίκτυπος της επίθεσης. Οι hackers χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές ως bots για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των επιθέσεων τους.

DDoS

Στη συνέχεια, θα δούμε πως μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα σύστημα είναι υπό επίθεση DDoS. Σε αυτό θα βοηθήσουν τα παρακάτω.

  1. Παρακολούθηση και ανάλυση της κυκλοφορίας του site.
  2. Εξέταση της καθυστέρησης του site.
  3. Προχωρημένες καθυστερήσεις.

Παρακολούθηση και ανάλυση της κυκλοφορίας του site.

Οι επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας μπορούν να κάνουν ελέγχους για τυχόν ασυνήθιστο traffic. Έτσι, εξετάζοντας το website load και τη χρήση της CPU των web servers θα μπορούν να εντοπίσουν, αν πρόκειται απλώς για μια υποψία ή όχι.

Εξέταση της καθυστέρησης του site.

Οι οργανισμοί μπορούν επίσης να ελέγξουν για την καθυστέρηση ενός site, την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίνονται τα προγράμματα περιήγησης των servers. Αν υπάρχει συνεχής καθυστέρηση στη φόρτωση και στην περιήγηση για άγνωστους λόγους, τότε το site θα μπορούσε να είναι υπό επίθεση DDoS.

Προχωρημένες καθυστερήσεις.

Οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά με άγνωστα traffics, μπορεί να αποτελεί πιθανή επίθεση DDoS σε μια συσκευή, έναν server ή στον ISP. Η αυξημένη χρήση της CPU, θα μπορούσε να αποτελέσει προειδοποίηση για να επαναπροσδιοριστούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση οι οργανισμοί είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν με τα κατάλληλα εργαλεία και την ευαισθητοποίηση για να διαφυλάξουν το δίκτυό τους. Κάθε οργανισμός πρέπει να πληρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις για να διασφαλίσει τα συστήματά του.

  • Οι οργανισμοί πρέπει να βεβαιωθούν, ότι έχουν ενεργοποιήσει τα firewall τους για τα εισερχόμενα traffics και να τα παρακολουθούν συνεχώς.
  • Επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια υπηρεσία παροχής ασφάλειας για να εξασφαλίσουν ότι όλα θα είναι όπως πρέπει.

DDoS

  • Οι servers μπορούν να προστατευθούν από εξωτερική απειλή, εάν οι οργανισμοί χρησιμοποιούν ένα honeypot κάθε φορά που η ροή του traffic από μια εξωτερική διεύθυνση IP εισέρχεται. Οι επιθέσεις DDoS συχνά θεωρούν ότι τα honeypots είναι ο στόχος και κατά τη διάρκεια της επίθεσης, προειδοποιούν τους επαγγελματίες security για την ανώνυμη εισροή traffic.
  • Ένας άλλος τρόπος για να αποφύγετε τις επιθέσεις DDoS είναι με τα VPNs. Αυτά θα προσφέρουν πλήρη προστασία απορρήτου και επίσης θα αποτρέψουν την έκθεση της συσκευής σας σε ανοιχτό δίκτυο. Εάν ένας hacker μπορεί να πάρει τον έλεγχο της συσκευής σας και να τη μετατρέψει σε bot, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα για τον οργανισμό σας.
  • Μην ξεχνάμε ότι οι οργανισμοί πρέπει να προσλαμβάνουν και να αναθέτουν σε εξειδικευμένους επαγγελματίες να φροντίζουν την ασφάλεια του δικτύου από επιθέσεις DDoS και όχι μόνο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS