Τρίτη, 31 Μαρτίου, 23:56
Αρχική inet iPadOS: Τα 5 ΤΟΠ χαρακτηριστικά ασφαλείας για το iPad σας

iPadOS: Τα 5 ΤΟΠ χαρακτηριστικά ασφαλείας για το iPad σας

iPadOSΤο νέο λειτουργικό σύστημα για iPad, το iPadOS, φέρνει πολλές νέες δυνατότητες στα tablet της Apple, οι οποίες προάγουν την ασφάλεια. Η Apple προσφέρει τα νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας, καθώς γνωρίζει ότι στις μέρες μας οι απειλές είναι πολλές.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, τον Ιούνιο. Τώρα είναι πλέον διαθέσιμο ως δωρεάν ενημέρωση λογισμικού για τα iPad Air 2, iPad Mini, Pad Pros, 2017 iPad, 2018 iPad και iPad Mini 4.

Το iPadOS έρχεται με πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, που δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν τον αριθμό των πληροφοριών στις οποίες έχουν πρόσβαση οι διάφορες εφαρμογές. Επιπλέον, επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο χωρίς να μοιράζονται ιδιωτικά μεταδεδομένα. Τέλος, υπάρχει περισσότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων όταν οι χρήστες συνδέονται σε τρίτες εφαρμογές.

Ακολουθούν τα top 5 χαρακτηριστικά ασφαλείας, που προσφέρει το iPadOS:

Έλεγχος αδειών

Το νέο λειτουργικό σύστημα επιτρέπει τον έλεγχο των αδειών που ζητούν οι εφαρμογές. Με αυτό το χαρακτηριστικό, οι χρήστες θα ξέρουν σε τι είδους πληροφορίες έχει πρόσβαση κάποια εφαρμογή και θα μπει φρένο στις εφαρμογές που ζητούν άπειρες άδειες, χωρίς να χρειάζονται.

Με το νέο χαρακτηριστικό, όταν μια εφαρμογή ζητά άδεια πρόσβασης στην τοποθεσία, θα παρουσιάζονται τρεις επιλογές:

  1. Να επιτρέπεται η πρόσβαση στην τοποθεσία κατά τη χρήση της εφαρμογής
  2. Να επιτρέπεται για μία φορά
  3. Να μην επιτρέπεται καθόλου

Το μενού Location Services στην ενότητα “Απόρρητο” των “Ρυθμίσεων iPadOS” επιτρέπει τώρα τον έλεγχο όλων των ρυθμίσεων απορρήτου των εφαρμογών καθώς και την ανάκληση ή αλλαγή των αδειών που ζητούν οι εφαρμογές.

Κοινή χρήση φωτογραφιών με ασφάλεια

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό στο νέο λειτουργικό σύστημα είναι η δυνατότητα κοινής χρήσης των φωτογραφιών, χωρίς να γίνονται γνωστά τα δεδομένα τοποθεσίας. Οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες μέσω μηνυμάτων, social media ή email με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την εικόνα που θέλουν να μοιραστούν από το Photos app. Έπειτα, πατούν στο «Επιλογές», που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης και απενεργοποιούν την «Τοποθεσία».

Bluetooth snoops

Δυστυχώς, η απενεργοποίηση των αδειών μιας εφαρμογής δεν προστατεύει 100% τα δεδομένα της τοποθεσίας. Αυτό συμβαίνει γιατί η εφαρμογή μπορεί να αξιοποιήσει το Bluetooth και το Wi-Fi, μέσω άλλων αδειών και έτσι να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία τοποθεσίας.

Το Bluetooth αποτελεί μια από τις σημαντικότερες απειλές, αφού μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι hackers για να κάνουν ζημιά στις συσκευές των θυμάτων. Το νέο χαρακτηριστικό του iPadOS επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις εφαρμογές, που έχουν πρόσβαση στο Wi-Fi και το Bluetooth.

Sign in with Apple

Το εργαλείο Sign in with Apple φροντίζει για την προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Το εργαλείο χρησιμοποιεί το Apple ID (αντί για τη διεύθυνση email ή τα social media logins) για να επαληθεύσει τα credentials κατά τη σύνδεση στις εφαρμογές.

Αν ένας χρήστης θέλει να συνδεθεί σε μια εφαρμογή ή σε ένα online παιχνίδι για το οποίο δεν είναι σίγουρος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Sign in with Apple και όχι τα credentials των λογαριασμών του. Επιπλέον, το Apple ID προστατεύεται με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, που ενισχύει την ασφάλεια.

HomeKit-Αναβάθμιση

Η smart home πλατφόρμα της Apple γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Έτσι η εταιρεία αποφάσισε να αναβαθμίσει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του HomeKit και να προσφέρει καλύτερη διαχείριση της ασφάλειας.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν πώς επικοινωνούν οι έξυπνες συσκευές μεταξύ τους και επομένως τι είδους δεδομένα μεταφέρονται. Αυτό είναι απαραίτητο, τώρα που οι IoT επιθέσεις είναι τόσο συχνές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Microsoft Edge – Password Monitor: Alert όταν σας κλέβουν κωδικούς πρόσβασης

Ο Microsoft Edge εισάγει μια νέα υπηρεσία η οποία ονομάζεται "Password Monitor". Η υπηρεσία αυτή, θα ειδοποιεί...

Face ID: Πως να το χρησιμοποιούμε ενώ φοράμε μάσκα προσώπου

Το Face ID της Apple είναι εξαιρετικό στην αναγνώριση προσώπων, χάρη στο σύστημα True Depth, το οποίο...

Canonical: Φέρνει νέα εργαλεία και υποστήριξη Ubuntu Linux στο Raspberry Pi

Με την κυκλοφορία του Ubuntu 19.10, η Canonical ανακοίνωσε το επίσημο roadmap για single-board υπολογιστές Raspberry Pi. Το Raspberry Pi δεν υποστηρίζει...

Εργασία από το σπίτι: Αποφύγετε αυτά τα 9 λάθη

Με την εξάπλωση του Covid-19, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού προτιμά να εργάζεται από το σπίτι. Η εργασία από το σπίτι χρειάζεται...

Η Ford θα κατασκευάσει 50,000 αναπνευστήρες τις επόμενες 100 ημέρες

Τη Δευτέρα, η Ford δήλωσε ότι θα κατασκευάσει 50.000 αναπνευστήρες σε περίοδο 100 ημερών, αρχής γενομένης από τις 20 Απριλίου, για να...

“Contagion”: Οι πρωταγωνιστές της ταινίας μιλούν για τον COVID-19!

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας "Contagion" συνεργάστηκαν με επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Columbia συμμετέχοντας στις ανακοινώσεις των υγειονομικών υπηρεσιών σχετικά...

Ελεύθερη πρόσβαση στο cloud σε κβαντικούς υπολογιστές της D-Wave

Η καναδική εταιρία κβαντικής πληροφορικής D-Wave, ανακοίνωσε σήμερα ότι δίνει ελεύθερη πρόσβαση στα άτομα που ασχολούνται με...

Airbnb: Διαθέτει $ 250 εκατομμύρια σε οικοδεσπότες της λόγω Κοροναϊού

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει συνολικά $ 250 εκατομμύρια, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τους οικοδεσπότες της σε όλο τον κόσμο,...

Το FBI προειδοποιεί: Hijackers εισβάλουν στα meeting σας στο Zoom

Το FBI προειδοποίησε σήμερα για hijackers που συμμετείχαν σε video-meetings στο Zoom που χρησιμοποιούνται για μαθήματα και επαγγελματικές συναντήσεις στο διαδίκτυο, με...

Ευρώπη κορωνοϊός: Τελικά δεν προέκυψαν μεγάλα προβλήματα συμφόρησης στο διαδίκτυο

Ο BEREC, ο οργανισμός ρύθμισης των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ότι από τη στιγμή που ξέσπασε...