ΑρχικήinetRaspberry Pi: Χρησιμοποιήθηκε για δορυφορικές φωτογραφίες με επιτυχία

Raspberry Pi: Χρησιμοποιήθηκε για δορυφορικές φωτογραφίες με επιτυχία

Αυτή είναι μια καθαρή εικόνα του Πλανήτη Γη, που δείχνει μια άλλη όμορφη μέρα στη Μεσόγειο. Τα περιγράμματα της Ιταλίας, της Κορσικής και της Σαρδηνίας φαίνονται πολύ καθαρά.  Αυτό που είναι ενδιαφέρον για την εικόνα είναι ότι έχει ληφθεί με έναν εμπορικό υπολογιστή off-the-shelf Raspberry Pi και κάμερα.

Raspberry Pi

Η βρετανική δορυφορική εταιρεία SSTL έστειλε τον εξοπλισμό σε ένα διαστημικό σκάφος για να δει πως ακριβώς θα λειτουργήσει.  Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος έστειλε δύο μονάδες Raspberry Pi στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Αλλά αυτές ήταν ειδικές μονάδες, ειδικά προετοιμασμένες για το σκοπό αυτό.

Η συσκευή που πετάει στον δορυφόρο επίδειξης τεχνολογίας του SSTL (DoT-1) είναι η ίδια συσκευή που θα αγοράζατε και εσείς στο εμπόριο. Το SSTL δαπάνησε £ 50. Η μόνη τροποποίηση που έγινε είναι η αντικατάσταση του τυπικού φακού με έναν fisheye.

“Αγοράσαμε τρεις (υπολογιστές) και κάναμε κάποιες δοκιμές για να δούμε ποιος ήταν ο καλύτερος – τον επιλέξαμε και πέταξε”, εξήγησε ο διευθυντής της SSTL, Rob Goddard. “Τον βάλαμε σε ένα μεταλλικό κιβώτιο αλλά ουσιαστικά δεν κάναμε τίποτα για το Raspberry Pi Zero”.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Guildford είναι τόσο εντυπωσιασμένη από τον τρόπο με τον οποίο δούλεψε το Raspberry Pi, και σκέφτεται να βάζει τον μικρο-υπολογιστή και την κάμερα που προστέθηκε να πετάει πιο συχνά. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί ρόλοι αλλά ο πιο προφανής είναι να είναι το “selfie” εργαλείο.

Οι δορυφόροι μεταφέρουν δομές που μπορούν να αναπτυχθούν, όπως ηλιακά πάνελ, booms και κεραίες. Μια απλή κάμερα μπορεί να βοηθήσει τους μηχανικούς να δουν τι ακριβώς δεν λειτουργεί σωστά σε κάποιον μηχανισμό.

Η πρωταρχική αποστολή του DoT-1, που ξεκίνησε τον Ιούλιο, είναι να αποδείξει την απόδοση ενός νέου βασικού συστήματος χειρισμού δεδομένων (Core-DHS). Αυτό το πακέτο αεροηλεκτρονικής είναι ο εγκέφαλος του δορυφόρου, ενοποιώντας μεταξύ άλλων τον κεντρικό υπολογιστή, το GPS, το σύστημα ελέγχου στάσης και ελέγχου της τροχιάς και τον πομπό και δέκτη ραδιοκυμάτων.

“Συνηθίζαμε να έχουμε όλα αυτά σε διαφορετικούς δίσκους και τώρα όλα είναι στο ίδιο σύστημα“, δήλωσε ο Rob Goddard. “Το Core-DHS θα είναι στο μέλλον σε δορυφόρους που κυμαίνονται σε μέγεθος από 20kg έως 300-400kg.” Προφανώς, δοκιμάζοντας αυτό το core avionics θέλαμε να το φορτώσουμε με κάτι σαν payload και αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το Raspberry Pi. ”

Το Pi project πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Surrey Space Centre στο Surrey University.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS