ΑρχικήinetΤο Facebook χτίζει παρατηρητήρια για laser επικοινωνίες!

Το Facebook χτίζει παρατηρητήρια για laser επικοινωνίες!

Το Facebook τον τελευταίο καιρό είναι συνεχώς στις ειδήσεις για ζητήματα ασφαλείας, τα οποία έχουν κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους τους χρήστες για το social networking. Αντίθετα, έρχεται ένα διαφορετικό νέο, καθώς το Facebook αποφάσισε να κάνει κάτι διασκεδαστικό! Πιο συγκεκριμένα, από την εταιρεία αποφασίστηκε να χτιστούν παρατηρητήρια στο βουνό Wilson στην Καλιφόρνια!

Facebook

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παρατηρητήρια του Facebook θα χρησιμοποιηθούν για να «φιλοξενήσουν» το πρώτο σύστημα laser επικοινωνιών που θα μπορεί να συνδέεται με δορυφόρους σε τροχιά. Η συμβουλή για τα παρατηρητήρια έχει προέλθει από τις άδειες για κατασκευές που έχουν εκδοθεί από την υπηρεσία Country of Los Angeles. Μέχρι στιγμής, οι άδειες έχουν δείξει πως μια μικρή εταιρεία που ονομάζεται PointView Tech χειρίζεται την κατασκευή για το Facebook. Επίσης, οι άδειες δείχνουν πως ένα ζευγάρι από απομονωμένα παρατηρητήρια χτίζονται στην κορυφή του βουνού. Να αναφερθεί πως η PointView είναι μια θυγατρική της Facebook, για την οποία η IEEE Spectrum ισχυρίζεται πως χτίζει έναν δορυφόρο που ονομάζεται Athena. Επιπλέον, η PointView έχει κάνει αίτηση στην FCC για να δοκιμάσει αν τα E-band ραδιοσήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ευρυζωνική πρόσβαση σε περιοχές που δεν καλύπτονται και δεν εξυπηρετούνται. Από την πλευρά της, η FCC δεν έχει πάρει κάποια απόφαση για το προαναφερόμενο αίτημα μέχρι στιγμής.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας;

Το πλεονέκτημα για τα lasers στο διάστημα για επικοινωνία είναι πως υποστηρίζουν υψηλότερα rates δεδομένων συγκριτικά με τους ραδιοφωνικούς πομπούς για μία δεδομένη input ισχύ. Επιπλέον έχει ειπωθεί για τα σήματα από αυτούς τους δορυφόρους πως δεν επηρεάζονται σχεδόν καθόλου από παρεμβολές ή hacking. Αντίθετα, το μειονέκτημα είναι πως τα σύννεφα θέτουν σημαντικά ζητήματα. Άλλα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις άδειες για κατασκευή περιλαμβάνουν πως οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο του περασμένου έτους και πέρασαν την επιθεώρηση στα μέσα του Δεκεμβρίου 2018. Μάλιστα, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει επίσημες παρατηρήσεις σχετικά με την κατασκευή από το Facebook.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS