ΑρχικήinetΗ Apple αντιμετωπίζει κι άλλη αγωγή για ένα από τα app της

Η Apple αντιμετωπίζει κι άλλη αγωγή για ένα από τα app της

αγωγή

Μία ακόμα αγωγή φαίνεται πως έχει δεχτεί η Apple, η οποία κατηγορείται ότι έχει αντιγράψει τη νέα εφαρμογή Shortcuts, την οποί η εταιρεία κυκλοφόρησε στο iOS 13 και το iPadOS 13.

Η εταιρία Aftechmobile, με έδρα την Βιρτζίνια, πήγε την Apple στα δικαστήρια ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία παραβίασε μία από τις αιτήσεις του “558 διπλώματος ευρεσιτεχνίας” της. Η αγωγή υποβλήθηκε στο U.S. District Court Northern District της Καλιφόρνιας.

Η εταιρεία δηλώνει ότι η περιγραφή της Apple για την εφαρμογή “Shortcuts” και η Αίτηση 5 στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της, παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή ομοιότητα.

Παρά την ομοιότητα, η Apple χρησιμοποιεί τη λέξη «Ενέργειες» για να περιγράψει τις προσαρμοσμένες συντομεύσεις που δημιουργούνται, ενώ η Aftechmobile τις αποκαλεί «προ-κωδικοποιημένα στοιχεία λογισμικού».

Επιπλέον, η εταιρεία απαιτεί δίκη από την κριτική επιτροπή και αναμένει τη “δίκαιη και λογική δικαίωσή της”.

Το Shortcut app της Apple

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Apple έχει εισαγάγει μια ενσωματωμένη εφαρμογή Shortcuts, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένες συντομεύσεις των καθημερινών καθηκόντων τους, για να τα εκτελούν με μεγαλύτερη ευκολία.

Η εφαρμογή Shortcuts ήταν προηγουμένως διαθέσιμη στο App Store ως δωρεάν εφαρμογή της Apple. Πριν από όλα αυτά, ήταν μια εφαρμογή τρίτου μέρους που ονομαζόταν Workflow, η οποία αποκτήθηκε από την Apple το 2014.

Ένα πράγμα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Apple απέκτησε την εφαρμογή Workflow το 2014 και η Aftechmobile καταχώρησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2018. Αυτό θέτει την εν λόγω αγωγή ύπο αμφισβήτηση.

Ένα άλλο πράγμα που εγείρει αμφιβολίες εναντίον της εταιρίας που εδρεύει στη Βιρτζίνια, είναι ότι ο ιστότοπός της εμφανίζει ένα σφάλμα όταν τον επισκέπτεται κάποιος και ανακατευθύνει σε μια άλλη τοποθεσία που ονομάζεται Mobirise.net. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Mobirise.net είναι ο Arshad Farooqi, ο οποίος συμβαίνει επίσης να είναι ο αιτών και εφευρέτης του διπλώματος “558”.

Η Apple δεν έχει κάνει ακόμα καμία επίσημη δήλωση σχετικά με την αγωγή.

Πολύ πρόσφατα, η Apple κατηγορήθηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Corephotonics, ότι έκλεψε από αυτήν την τεχνολογία διπλής κάμερας που παρουσιάστηκε στο iPhone 7 Plus, το iPhone 8 Plus, το iPhone X, το iPhone XS και το iPhone XS Max.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS