ΑρχικήinetApple για iPhone: Η μείωση της ταχύτητας/απόδοσης είναι αναπόφευκτη

Apple για iPhone: Η μείωση της ταχύτητας/απόδοσης είναι αναπόφευκτη

Apple Τα νέα smartphones της Apple, iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, διαθέτουν ένα χαρακτηριστικό, το οποίο μειώνει την απόδοση όταν περνάει ο καιρός και η μπαταρία του τηλεφώνου «γερνάει».

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ενσωματωμένο στα νέα τηλέφωνα, και όπως είπε η εταιρεία πρόκειται για ένα “αυτόματο, μόνιμα ενεργοποιημένο σύστημα που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή απόδοση όσο περνάει ο καιρός και χαλάει η μπαταρία”.

Η Apple ανακοίνωσε αυτό το χαρακτηριστικό την προηγούμενη εβδομάδα και είπε ότι πρόκειται για ένα σύστημα που είναι «εξυπνότερο» από τα παλαιότερα συστήματα διαχείρισης της μπαταρίας.

Η εταιρεία ανέφερε ότι ενσωμάτωσε αυτό το χαρακτηριστικό στα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro, ώστε να φέρει σε μια ισορροπία την απόδοση και τη μπαταρία που καταναλώνεται.

Το 2017, πολλοί χρήστες iPhone είχαν παραπονεθεί, καθώς η Apple παραδέχτηκε ότι είχε μειώσει την απόδοση ορισμένων επεξεργαστών iPhone για να αντιμετωπίσει τις «απρόσμενες διακοπές» που προκαλούνταν από τις παλιές μπαταρίες. Ωστόσο, δεν είχε ενημερώσει τους χρήστες από την αρχή.

Μετά από αυτό το περιστατικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, αποφάσισε ότι η εταιρεία πρέπει να είναι ειλικρινής και να ενημερώνει τους χρήστες για τις ενέργειές της.

Επιπλέον, η Apple παραδέχτηκε ότι οι μπαταρίες των iPhone πρέπει κάποια στιγμή να αντικαθίστανται.

“Όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής – σταδιακά η απόδοσή τους μειώνεται, επομένως χρειάζονται αντικατάσταση”, σημειώνει η Apple.

Η Apple ανακοίνωσε, επίσης, ότι το χαρακτηριστικό θα εισαχθεί και στα iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR, μέσω της νέας ενημέρωσης iOS 13.1, η οποία θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα.

“Αυτό το χαρακτηριστικό διαχείρισης της απόδοσης είναι αποκλειστικά για το iPhone και δεν ισχύει για άλλα προϊόντα της Apple. Τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X με την έκδοση iOS 12.1 (και πάνω) περιλαμβάνουν αυτή τη δυνατότητα. Τα iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR θα αποκτήσουν αυτό το χαρακτηριστικό μέσω της ενημερωμένης έκδοσης iOS 13.1», δηλώνει η Apple.

Η Apple παραδέχεται ότι ένα iPhone 11 με παλιά μπαταρία θα εμφανίσει “μεγαλύτερους χρόνους κατά την εκκίνηση και εκτέλεση εφαρμογών, μειωμένη απόδοση ασύρματων δεδομένων, μείωση στον οπίσθιο φωτισμό και μείωση στην ένταση του ηχείου”.

Η «γήρανση» της μπαταρίας και η μείωση της απόδοσης είναι αναπόφευκτα. Ωστόσο, η Apple προσπαθεί με το νέο χαρακτηριστικό να μετριάσει τα προβλήματα και να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS