ΑρχικήHow ToWindows 10 κατεβάστε και εγκαταστήστε παλαιότερη έκδοση

Windows 10 κατεβάστε και εγκαταστήστε παλαιότερη έκδοση

Η Microsoft υποστηρίζει διάφορες εκδόσεις των Windows 10 για οικιακούς χρήστες και ακόμη περισσότερες εκδόσεις για επιχειρήσεις.

Γενικά είναι καλή ιδέα να αναβαθμίσετε ή να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση που που διαθέτει η Microsoft, π.χ. το λειτουργικό Windows 10 στην έκδοση 1903, αλλά υπάρχουν φορές που μπορεί χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια παλαιότερη έκδοση.

Windows 10

Το μειονέκτημα για την εγκατάσταση μιας παλαιότερης έκδοσης των Windows 10 είναι ότι οι παλαιότερες εκδόσεις των Windows δεν υποστηρίζονται για όσο χρονικό διάστημα υποστηρίζεται η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Οι εκδόσεις Home των Windows 10 υποστηρίζονται για συνολικά 18 μήνες, ενώ οι εκδόσεις Enterprise (εταιρικές εκδόσεις), υποστηρίζονται για 30 μήνες.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10,χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε τα απαραίτητα ISO.

Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το Windows Update ή το γνωστό εργαλείο Microsoft Update Assistant για να αναβαθμίσουν το σύστημά τους. Όμως με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να εγκαταστήσουν κάποια παλαιότερη έκδοση.

Μια από τις πιο απλές διαθέσιμες επιλογές είναι να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν εργαλείο Rufus για να κατεβάσετε την εικόνα ISO.

Κατεβάστε την φορητή έκδοση του Rufus και τρέξτε το exe μετά την ολοκλήρωση της λήψης. Σημειώστε ότι πρέπει να επιτρέψετε στο πρόγραμμα να ελέγξει για ενημερώσεις, καθώς διαφορετικά δεν θα σας εμφανίσει την επιλογή της λήψης.

Κάντε κλικ στο μενού και επιλέξτε Disc ή Iso image από τη λίστα. Ένα κλικ στο κουμπί της λήψης (download) θα κατεβάσει ένα μικρό script και θα σας εμφανίζει το παράθυρο διαλόγου λήψης των εικόνων ISO.

Επιλέξτε Windows 10, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια και στην περιοχή Release επιλέξτε την έκδοση των Windows που θέλετε να κατεβάσετε. Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν όλες οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows στο μενού ακόμα και αυτές που δεν υποστηρίζονται πλέον. Επιλέξτε συνέχεια μετά την επιλογή και επιλέξτε την έκδοση στο επόμενο βήμα, την επιθυμητή γλώσσα καθώς και την αρχιτεκτονική (32-bit ή 64-bit).

Μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε το ISO χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Εγκατάσταση του ISO
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Rufus για να αντιγράψετε την εικόνα ISO των Windows 10 σε μια συσκευή USB για εγκατάσταση ή για να την εγγράψετε σε κάποιο DVD.

Μετά την εγγραφή στο μέσο που επιθυμείτε, κάντε ένα boot από το USB/DVD για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.Εύκολα και απλά.

_________________

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS