ΑρχικήReviewsWakeLock: Το νέο χαρακτηριστικό του Google Chrome!

WakeLock: Το νέο χαρακτηριστικό του Google Chrome!

Οι developers της Google Chrome, δήλωσαν την πρόθεσή τους να δοκιμάσουν ένα νέο χαρακτηριστικό. Αυτό στην ουσία θα επιτρέπει σε applications να διατηρούν τα συστήματα ενεργά ακόμα και όταν δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα. Αυτό θα το καταφέρουν με το WakeLock.

WakeLock

Για την διατήρηση της μπαταρίας, οι περισσότερες συσκευές μεταβαίνουν γρήγορα σε κατάσταση αναστολής, όταν παραμένουν σε αδράνεια για κάποιο διάστημα. Ενώ αυτό είναι το καλύτερο τις περισσότερες φορές, ορισμένες εφαρμογές είναι ανάγκη να διατηρήσουν την οθόνη ή τη συσκευή ενεργοποιημένη για να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Με το WakeLock API μπορείτε να αποτρέψετε τη μείωση της φωτεινότητας της συσκευής και το κλείδωμα της οθόνης ή την διακοπή της λειτουργίας της συσκευής. Οι εφαρμογές που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια τέτοια υπηρεσία είναι οι εφαρμογές πλοήγησης, τα ebooks ή τα apps συνταγών και άλλων εργασιών που απαιτούν περισσότερο χρόνο λειτουργίας.

Το WakeLock API βρίσκεται για την ώρα σε πειραματικό στάδιο και οι developers πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αλλαγές είναι πιθανό να οδηγήσουν σε προβλήματα ασυμβατότητας. Η πρόθεση να συμπεριληφθεί αυτή η λειτουργία στο Google Chrome, υπάρχει ήδη από τον Απρίλιο του 2018.

WakeLock

Αν οι δοκιμές της λειτουργίας κριθούν επιτυχείς από τους developers, αναμένεται να δούμε το WakeLock σε Windows, Mac, Linux, Chrome OS και Android. Βέβαια, εάν η λειτουργία εισαχθεί στο Chrome θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί κάποια ελαττώματα.

Για παράδειγμα, στο πειραματικό στάδιο φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη ειδοποίηση για να ενημερωθεί ο χρήστης ότι η συσκευή είναι ενεργοποιημένη.

Φυσικά, είναι πιθανό τέτοιες λειτουργίες να γίνουν στόχος για hackers. Η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο είναι επίσης κίνδυνος, καθώς οι cybercriminals θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία για να παρακολουθήσουν την κίνηση ακόμη και όταν η συσκευή που είναι στόχος έχει απενεργοποιημένη οθόνη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS