ΑρχικήsecurityGoogle: Επιβεβαιώνει την ύπαρξη ευπάθειας που επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες

Google: Επιβεβαιώνει την ύπαρξη ευπάθειας που επηρεάζει εκατομμύρια χρήστες

Google

Τα Spams είναι πολύ ενοχλητικά, γι’ αυτό οι περισσότερες υπηρεσίες email διαθέτουν φίλτρα για τον εντοπισμό και την αποφυγή τους. Ωστόσο, οι spammers βρίσκουν διάφορους τρόπους να παρακάμπτουν τα φίλτρα και να στέλνουν spams. Τον τελευταίο καιρό, οι spammers στοχεύουν το Google Gmail Calendar.

Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει μια ευπάθεια, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στους hackers να στείλουν μέσω email μια ψεύτικη πρόσκληση στο Google Calendar οποιουδήποτε χρήστη.

Αυτή η πρόσκληση θα μπορούσε να περιλαμβάνει κακόβουλο περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να εγκαταστήσει κάποιο κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή του θύματος ή να κλέψει credentials και προσωπικά στοιχεία του χρήστη.

Η συγκεκριμένη ευπάθεια είχε ανακαλυφθεί πρώτη φορά το 2017 από τους ερευνητές της Black Hills Information Security, Beau Bullock και Michael Felch.

Η Google επιβεβαίωσε το ζήτημα ασφαλείας στο Calendar app

Η Google μετά την επανεμφάνιση της συγκεκριμένης ευπάθειας δήλωσε αποφασισμένη να τη διορθώσει, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες παραβίασης των δεδομένων των χρηστών της.

H υπάλληλος της Google, Lesley Pace, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα post ότι η εταιρεία είναι ενημερωμένη για το ζήτημα ασφαλείας στο Google Calendar και εργάζεται για την επίλυσή του.

Είπε ακόμα ότι σύντομα θα δημοσιεύσουν ενημερώσεις.

Αυτά τα posts υποδηλώνουν ότι η Google αναγνωρίζει την ύπαρξη της ευπάθειας και δεσμεύεται να τη διορθώσει.

Στο post υπάρχει, επίσης, ένας σύνδεσμος. Αυτός ο σύνδεσμος οδηγεί σε μια σελίδα, όπου οι χρήστες μπορούν να μάθουν πώς να αναφέρουν και να αφαιρούν ανεπιθύμητα μηνύματα.

Τέλος, δίνονται συμβουλές για το πώς μπορεί να καταργηθεί η λειτουργία αυτόματης προσθήκης συμβάντων από το Gmail στο Calendar, ώστε να μην περνάνε αυτόματα τα spams. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη ευπάθεια εκμεταλλεύεται τη σύνδεση των δυο υπηρεσιών της Google.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS