ΑρχικήsecurityΟκτώ άτομα κατηγορούνται για τη λειτουργία παράνομων streaming υπηρεσιών

Οκτώ άτομα κατηγορούνται για τη λειτουργία παράνομων streaming υπηρεσιών

streaming

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βάλει στο στόχαστρο 8 άτομα καθώς τα θεωρούν υπεύθυνα για τη λειτουργία δύο μεγάλων, μη εξουσιοδοτημένων streaming υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο δύο streaming υπηρεσίες, Jetflicks and iStreamItAll (ISIA) έχουν στερήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι δύο υπηρεσίες είναι πολύ δημοφιλείς και έχουν χιλιάδες συνδρομητές. Ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Οι υπηρεσίες υποστηρίζονται από πολλά συστήματα, όπως smartphones, tablets, smart TVs, video game κονσόλες, digital media players, set-top boxes, και web browsers.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η streaming υπηρεσία Jetflicks διέθετε τηλεοπτικά προγράμματα μέσω πειρατικών site, όπως τα The Pirate Bay, RARBG and Torrentz, χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένα scripts. Έπειτα, προσέφερε το πειρατικό περιεχόμενο στους συνδρομητές.

Η υπηρεσία ISIA, επίσης, χρησιμοποίησε τα ίδια αυτοματοποιημένα εργαλεία με τη Jetflicks για τον εντοπισμό, τη λήψη, την επεξεργασία και την αποθήκευση παράνομου περιεχόμενου. Σε αντίθεση με την Jetflicks, η ISIA περιέχει και ταινίες εκτός από τηλεοπτικά προγράμματα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οι δύο υπηρεσίες προσέφεραν στους συνδρομητές τους (σε Αμερική και Καναδά), χιλιάδες τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες χωρίς άδεια.

“Η υπηρεσία Jetflicks ισχυρίστηκε ότι έχει πάνω από 183.200 διαφορετικά επεισόδια τηλεοπτικών προγραμμάτων”, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

“Οι δύο υπηρεσίες λέγεται ότι προσέφεραν περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες από τις νόμιμες streaming υπηρεσίες όπως οι Netflix, Hulu, Vudu και Amazon Prime Video”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Jetflicks υποτίθεται ότι διευθύνεται από τους Kristopher Lee Dallmann, Darryl Julius Polo (ή djppimp), Douglas Courson, Felipe Garcia, Jared Edward Jaurequi (ή Jared Edwards), Peter H. Huber, Yoany Vaillant (ή Yoany Vaillant Fajardo) και Luis Angel Villarino.

Η ISIA λέγεται ότι δημιουργήθηκε από τον Polo, ο οποίος εγκατέλειψε τη Jetflicks για να δημιουργήσει την ISIA.

Οι Dallman και Polo κατηγορούνται επίσης για ξέπλυμα χρημάτων.

Και σε άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, υπήρξε το πρόβλημα των μη εξουσιοδοτημένων streaming υπηρεσιών και έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για τον περιορισμό τους και για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στην Ευρώπη, έχει επίσης δημιουργηθεί ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο (Copyright Directive) σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία. Οποιοσδήποτε αντιγράφει ένα απόσπασμα κειμένου από δημοσιευμένα άρθρα θα πρέπει να έχει πάρει άδεια. Επιπλέον, οι εταιρείες θα αναλαμβάνουν την ευθύνη για το περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες στις πλατφόρμες τους, ώστε να προστατεύεται η πνευματική ιδιοκτησία διαφόρων μουσικών, ερμηνευτών, συγγραφέων, εκδοτών και άλλων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS