Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 16:43
Αρχική inet Top 10 ταινίες με hackers που αξίζει να δεις άμεσα!

Top 10 ταινίες με hackers που αξίζει να δεις άμεσα!

Η εποχή που διανύουμε, είναι αδιαμφισβήτητα η πιο geeky εποχή έως τώρα. Ζούμε όλοι έχοντας στην κατοχή μας πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών, που πολλές φορές χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα. Ναι, σίγουρα μας είναι χρήσιμα στους τομείς της εργασίας μας, αλλά προφανώς έχουν αλλάξει την καθημερινότητά μας από ψυχαγωγικής άποψης.Αυτή η εποχή, δε θα μπορούσε παρά να επηρεάσει και όλους τους ψυχαγωγικούς τομείς, οι οποίοι προσαρμόζονται κατάλληλα. Ο κινηματογράφος, φυσικά και δεν έμεινε ανεπηρέαστος, αφού πολλοί σεναριογράφοι εμπνεύσθηκαν από τους hackers και την προστασία δεδομένων και δημιούργησαν αντίστοιχες ταινίες. Στη συνέχεια, θα δούμε 10 από τις καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ με αυτό το θέμα.

Hackers

 

WarGames

Σε περίπτωση που είστε νέοι σε αυτό το είδος ταινιών, ξεκινήστε με το WarGames. Αυτή η ταινία, είναι του 1983 και δημιούργησε ένα μεγάλο αντίκτυπο στους ανθρώπους, διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη γύρω από τους hackers. Το WarGames αφορά έναν νεαρό hacker που βρίσκει έναν τρόπο να εισαχθεί σε στρατιωτικό server.

BlackHat

Το BlackHat από την άλλη, παρουσιάζει τον Chris Hemsworth(γνωστό σε όλους κι ως Thor!) που προσπαθεί να εντοπίσει ένα υψηλού επιπέδου δίκτυο εγκληματικότητας στο Internet. Ο κεντρικός χαρακτήρας φαίνεται επίσης να παραγκωνίζεται από τα πραγματικά του προβλήματα, πράγμα που κάνει την ιστορία ρεαλιστική και πιο ενδιαφέρουσα.

Ghost In The Shell

Συνεχίζουμε με ένα anime, που προέκυψε από το ομώνυμο manga Ghost In The Shell. Δείχνει πώς μια cyborg αστυνομικός και ο συνεργάτης της, καταδιώκουν έναν hacker με το όνομα Puppet Master. Θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες anime όλων των εποχών.

https://www.youtube.com/watch?v=p2MEaROKjaE

The Girl With The Dragon Tattoo

Αν θα σας ενδιέφερε να παρακολουθήσετε μια ταινία hacker, με πραγματικές τεχνικές λεπτομέρειες, πρέπει να δείτε The Girl With The Dragon Tattoo.

Who Am I:No System Is Safe

Το Who Am I:No System Is Safe είναι γερμανική hacker ταινία. Κινείται γύρω από μια ομάδα από hackers, που στοχεύουν σε παγκόσμια φήμη. Ουσιαστικά έχει να κάνει με την συνέντευξη ενός μέλους της ομάδας.

 

The Matrix

Προφανώς από αυτή τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει η πλέον δημοφιλής ταινία geek περιεχομένου, The Matrix. Εμφανίζει τον Keanu Reeves ως Neo, ο οποίος αμφισβητεί την πραγματικότητα γύρω του και αναζητά έναν hacker που ονομάζεται Morpheus. Είναι η πιο επιτυχημένη geeky ταινία με ειδικά εφέ.

Sneakers

Sneakers είναι η ταινία που περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων συστημάτων ασφαλείας, των οποίων ο επικεφαλής εκβιάζεται από κυβερνητικούς πράκτορες, για να κλέψει μια προηγμένη συσκευή αποκρυπτογράφησης.

Hackers

Φυσικά και υπάρχει ομότιτλη με το θέμα ταινία, η Hackers. Πρόκειται για την ιστορία του “Zero Cool”, ο οποίος έγραψε έναν επικίνδυνο ιό στην ηλικία των 11 ετών και προκάλεσε τη μεγαλύτερη συντριβή του χρηματιστηρίου στην ιστορία. Ως αποτέλεσμα, του απαγορεύεται η χρήση υπολογιστή μέχρι την ηλικία των 18 ετών.

Office Space

Το Office Space, είναι μια κωμωδία που δείχνει το θέμα του hacking σε μικρότερο μέρος της, όμως το κάνει να φαίνεται πολύ αληθοφανές.

Live Free or Die Hard

Τέλος, το Live Free or Die Hard είναι μεν μια ταινία με ανάλογο θέμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν εμπεριέχει τεχνική ακρίβεια όπως η προηγούμενες. Πρόκειται για μια ομάδα hacking, που μπορεί να κάνει ότι θέλει λόγω υψηλών δυνατοτήτων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In Depth IT Security News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού...

OnePlus 8: Διέρρευσαν πληροφορίες για νέα χρώματα

Νέες διαρροές χαρακτηριστικών του OnePlus 8 κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ τη τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες,...

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να αλλάζετε το φόντο στο Zoom

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο δημοφιλείς και ιδανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα κατά την πανδημία του Κοροναϊού, είναι το Zoom. Παρά τις ανησυχίες που...

Η Cosmote δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Cosmote: Δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων: Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων...

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...

FBI: Hackers στέλνουν κακόβουλους δίσκους USB μέσω USPS

Οι hackers από την ομάδα ηλεκτρονικών εγκλημάτων FIN7 έχουν στοχεύσει διάφορες επιχειρήσεις με κακόβουλες συσκευές USB που λειτουργούν ως πληκτρολόγιο όταν συνδέονται...

Δωρεάν screen sharing λογισμικό επιτρέπει τη σύνδεση σε PC συνεργατών

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η...