ΑρχικήinetΤο Google Maps θα χρησιμοποιεί την κάμερα για να προσδιορίσει με μεγαλύτερη...

Το Google Maps θα χρησιμοποιεί την κάμερα για να προσδιορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την τοποθεσία σας

Έχετε βγει ποτέ από το μετρό τρέχοντας για μια συνάντηση χωρίς να ξέρετε από που πρέπει να πάτε; Σίγουρα, τα Maps θα σας ενημερώσουν για το πώς θα φτάσετε στο ραντεβού σας, αλλά μόνο αν γνωρίζει πού βρίσκεστε και σε ποια κατεύθυνση πηγαίνετε. Μερικές φορές νομίζει ότι τα γνωρίζει αυτά, παρόλο που στην πραγματικότητα τα data που έχει δεν επαρκούν. Και μετά συμβαίνουν τα παρακάτω: Προσπαθείτε να υπολογίσετε ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε ελέγχοντας εάν η μπλε κουκίδα κινείται προς την ίδια κατεύθυνση που θέλετε να πάτε. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πιθανώς ότι η πυξίδα σας να μην έχει οριστεί, οπότε πατάτε φρένο και πηγαίνετε προς άλλη κατεύθυνση και βλέπετε αν πηγαίνετε προς τον σωστό δρόμο. Στη συνέχεια περπατάτε για λίγο και η κουκίδα ξαφνικά “μετακινείται” 2 τετράγωνα μακριά. Εάν βρίσκετε σε μια πολυσύχναστη πόλη, η ακρίβεια του GPS μειώνεται λόγω όλων αυτών των πολύ υψηλών πολυκατοικιών. Μην ανησυχείτε όμως, θα βρείτε μια πινακίδα για να εντοπίσετε και να μετακινήσετε χειροκίνητα την τοποθεσία σας στο χάρτη και τελικά να φτάσετε με καθυστέρηση 15 λεπτών.

Google

Η Google έχει πλήρη επίγνωση ότι δεν θέλουμε να χάνουμε τον χρόνο μας στην εποχή που όλα τρέχουν πολύ γρήγορα, οπότε βρήκε μια λύση που ονομάζεται Global Navigation για να συνδυάσετε τα δεδομένα της κάμερας, του GPS και της πυξίδας για να προσδιορίσετε την θέση σας με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η τεχνολογία αυτή βασίζεται στη μέθοδο του συστήματος οπτικής τοποθέτησης, η οποία δημιουργεί χάρτες συνδυάζοντας εικόνες των περιοχών, ώστε τα περιγράμματα και τα χαρακτηριστικά τους να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πλοήγηση. Χάρη στις εικόνες Street View, η Google δημιούργησε ένα λεπτομερή ευρετήριο VPS, ώστε οι συσκευές να μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τη θέση και τον προσανατολισμό τους με βάση του τι υπάρχει γύρω τους. Θα χρησιμοποιήσουν επίσης τη μηχανική εκμάθηση, ώστε τα τηλέφωνα να γνωρίζουν ποια σημεία αναφοράς θα αναζητήσουν, καθώς οι αρχικές εικόνες θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια διαφορετικής περιόδου ή από άλλη γωνία.

Η Google εξακολουθεί να εργάζεται για τη βελτίωση αυτής της τεχνολογίας προτού την κάνει ευρέως διαθέσιμη. Έχει ήδη ξεκινήσει να την δοκιμάζει με επιλεγμένους Τοπικούς οδηγούς, μαζί με την πλοήγηση που βασίζεται σε AR, αλλά πιθανότατα θα ξοδέψει λίγο παραπάνω χρόνο για να την βελτιώσει πριν την ενσωματώσει στην επίσημη εφαρμογή του Maps.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS