ΑρχικήinetΗ Activision Blizzard απολύει μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της

Η Activision Blizzard απολύει μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της

ActivisionΗ εταιρεία έκδοσης βιντεοπαιχνιδιών, δημοσίευσε την Τρίτη ότι απολύει γύρω στο 8% του εργατικού δυναμικού της, το οποίο αντιστοιχεί σε περισσότερους από 750 υπαλλήλους, καθώς η επιχείρηση υφίσταται αναδιάρθρωση, η οποία θα περιλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν όσα δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες της και μειώνουν κάποια μη αναπτυξιακά και διοικητικά έξοδα. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η Activision θα επιβαρυνθεί με φόρους ύψους περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αλλαγή έχει ως στόχο να βοηθήσει την Activision να δώσει προτεραιότητα στα μεγαλύτερα franchises της – Call of Duty, Candy Crush, Overwatch, Warcraft, Hearthstone και Diablo – εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού από παιχνίδια που διατίθενται δωρεάν, όπως το Fortnite και ο αριθμός των προγραμματιστών που εργάζονται σε αυτά τα παιχνίδια αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% φέτος.

Η είδηση ​​ήρθε, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου, ύψους σχεδόν 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 84 σεντ ανά μετοχή. Αν και τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα, ήταν πολύ χαμηλότερα από τα έσοδα των 3,04 δισ. Δολαρίων και τα κέρδη 1,28 δολ. Ανά μετοχή που είχε προβλέψει η Wall Street.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Bobby Kotick, αναφέρθηκε σε αρκετές αναχωρήσεις υψηλών στελεχών από την εταιρεία τους τελευταίους μήνες, όπως ο Publishing CEO Eric Hirshberg και ο επικεφαλής της Blizzard Mike Morhaime.

Τα χαμηλά κέρδη των τελευταίων τριών μηνών του 2018, έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για την εταιρεία. Κατά το τελευταίο έτος, το απόθεμα της Activision έχει χάσει το 39% της αξίας του.

Την περασμένη εβδομάδα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Activision σχεδίαζε να απολύσει εκατοντάδες εργαζομένους στο πλαίσιο μιας αναδιάρθρωσης. Ο Kotick εξήγησε τις περικοπές σε ένα call με τους επενδυτές, λέγοντας ότι θα επιτρέψει στην εταιρεία να δημιουργήσει νέο περιεχόμενο σε πιο γρήγορους ρυθμούς, για τα πιο δημοφιλή franchises της, καθώς και να επικεντρωθεί σε νέους τομείς ανάπτυξης όπως το e-sports και η πλατφόρμα Battle.net.

Η επιχείρηση ωστόσο είχε και ορισμένα θετικά. Το Call of Duty: Black Ops 4 έκανε μεγαλύτερες πωλήσεις από το Call of Duty: Black Ops III και το Candy Crush Friends Saga, βοήθησε την King να αποκτήσει 268 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS