ΑρχικήinetΟι πωλήσεις των smartphones μειώθηκαν κατά το β΄ τρίμηνο του 2019

Οι πωλήσεις των smartphones μειώθηκαν κατά το β΄ τρίμηνο του 2019

smartphones Τα τελευταία χρόνια η αγορά των smartphones είχε γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη. Ωστόσο, το 2019 παρατηρήθηκε πτώση στις πωλήσεις. Σύμφωνα με μια ομάδα αναλυτών της εταιρείας Gartner, οι μειωμένες πωλήσεις στα smartphones συνεχίστηκαν και κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 1,7% τον τελευταίο χρόνο. Το ποσοστό μπορεί να μην ακούγεται μεγάλο, ωστόσο αποτελεί ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα για τις εταιρείες κατασκευής smartphones. Πέρυσι είχαν πουληθεί 374 εκατομμύρια κινητά, ενώ το 2019, 368 εκατομμύρια. Η μεγαλύτερη πτώση εντοπίζεται στα πιο ακριβά smartphones, καθώς οι υψηλότερες τιμές σε συνδυασμό με τα λιγότερα χαρακτηριστικά συμβάλλουν στην πτώση.

Από τις πέντε μεγάλες αγορές smartphones, μόνο η Κίνα και η Βραζιλία παρουσίασαν ανάπτυξη. Ωστόσο, το ποσοστό ανάπτυξης της Κίνας ήταν μόλις 0,5%, με αποτέλεσμα να μην βοηθήσει στην ανάπτυξη της γενικότερης αγοράς. Η Gartner παρατήρησε ότι η ανάπτυξη ή ένα μέρος της ανάπτυξης που σημειώνει η Κίνα μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι κατασκευαστές smartphones προσπαθούν να πουλήσουν τα παλιά τηλέφωνα για να ανοίξουν σιγά σιγά το δρόμο προς τα 5G μοντέλα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά, αυτή της Ινδίας, σημείωσε πτώση της τάξης του 2,3%. Αναμένεται ότι το ποσοστό των πωλήσεων των smartphones θα παραμείνει χαμηλό μέχρι τα τέλη του 2019.

Η Apple, όπως και στο πρώτο τρίμηνο του 2019, είδε επίσης μείωση στις πωλήσεις της. Ωστόσο, είναι σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Από την άλλη μεριά, η Samsung και η Huawei ήταν η φωτεινή εξαίρεση. Η Samsung είδε ανάπτυξη στις πωλήσεις των πιο απλών και οικονομικών μοντέλων, όπως η σειρά Galaxy Α. Όσον αφορά στη Huawei, φαίνεται πως η αναβολή της απαγόρευσης από τις Η.Π.Α. βοήθησε στην ενίσχυση των πωλήσεων των smartphones της κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS