ΑρχικήUpdatesAurora OS: Έρχεται στη θέση του Android για τη Huawei!

Aurora OS: Έρχεται στη θέση του Android για τη Huawei!

Οι σχέσεις της Αμερικής με τις κινέζικες εταιρείες κατασκευής smartphone, είναι μάλλον, λίγο πολύ σε όλους, γνωστές. Η Huawei, εν προκειμένω, έχει γίνει αρκετές φορές «στόχος» της Αμερικανικής κυβέρνησης. Ξεκίνησε στην αρχή με κάποιους μικρούς περιορισμούς και κατέληξε να αποκλείεται από σημαντικά τεχνολογικά κεφάλαια. Ο πιο μεγάλος αποκλεισμός που κλήθηκε να αντιμετωπίσει είναι εκείνος του λειτουργικού συστήματος των Android.

Aurora OS

 

Φυσικά, η εταιρεία δε θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα χέρια εφόσον στοχεύει στο να συνεχίσει να δημιουργεί smartphones και gadgets και ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις. Έτσι, φαίνεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ρωσία, με σκοπό να ξεκινήσει ένα, για αρχή, δοκιμαστικό πιλοτικό πρόγραμμα, ώστε να αντικαταστήσει, όταν πια δε θα μπορεί να χρησιμοποιεί, το Android με το ρωσικό λειτουργικό σύστημα «Aurora».

Το σχέδιο για την ώρα θέλει την Huawei να εγκαθιστά το Aurora OS, σε όλα τα tablets που θα χρησιμοποιηθούν στην απογραφή του πληθυσμού της Ρωσίας το 2020.

Το Aurora OS, αναπτύσσεται από τη φινλανδική εταιρεία Jolla και στόχος του είναι κυρίως η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα. Ακόμη το εν λόγω λογισμικό, ανήκει στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Rostelecom που είναι στα χέρια του κράτους. Αυτή είναι και η εταιρεία που θα επιλέξει τα tablets, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην απογραφή του 2020.

Aurora OS

Αν όλα λειτουργήσουν όπως πρέπει, η Huawei αναμένεται να εγκαταστήσει το Aurora OS μέχρι τον Αύγουστο του επόμενου έτους σε 360.000 tablets. Με αυτόν τον τρόπο σταδιακά η εταιρεία θα αντικαταστήσει τα Android.

Η Huawei είναι ήδη στη διαδικασία δημιουργίας του δικού της λειτουργικού συστήματος. Το Harmony OS, είναι ακόμη επί επεξεργασία και σε αυτό το στάδιο προορίζεται για συσκευές IoT, όμως αν προκύψει ανάγκη θα μπορεί σύντομα να αντικαταστήσει πλήρως το Android.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS