ΑρχικήinetΟ Trump μπορεί να αναγκάσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις να φύγουν από την...

Ο Trump μπορεί να αναγκάσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις να φύγουν από την Κίνα

Κίνα

Δύο εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι ο Πρόεδρος Donald Trump έχει την εξουσία να απαγορεύσει στις αμερικανικές εταιρείες να κάνουν δουλειές στην Κίνα. Συγκεκριμένα, μπορεί να τις υποχρεώσει να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους εκτός της Κίνας. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο οικονομικός διευθυντής του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση οποιαδήποτε στιγμή αλλά προς το παρόν δεν έχει δοθεί επίσημη εντολή.

Η κυβέρνηση συνιστά στις αμερικανικές επιχειρήσεις και εταιρείες να μετακινήσουν τις δραστηριότητές τους και τις αλυσίδες εφοδιασμού τους από την Κίνα και να τις μεταφέρουν πίσω στο σπίτι τους, στην Αμερική.

Ο οικονομικός σύμβουλος Steven Mnuchin σε συνέντευξή του στο Fox News Sunday έκανε παρόμοιες δηλώσεις με τον Kudlow και ανέφερε ότι ο πρόεδρος έχει “πολλές επιλογές”.

Όλη η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα ξεκίνησε μετά από μια σειρά από tweets που έγιναν από τον Trump την Παρασκευή. Ο Trump παρουσίασε την ιδέα απόσυρσης από την Κίνα ως εντολή και όχι ως αίτημα. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν σε περίπτωση παρατεταμένου εμπορικού πολέμου.

“Οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες διατάσσονται να ξεκινήσουν άμεσα αναζήτηση εναλλακτικής λύσης, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς των εταιρειών πίσω στην Αμερική και της παραγωγής των προϊόντων στις ΗΠΑ”.

“Για όλους τους ψευτοδημοσιογράφους που δεν έχουν ιδέα για το νόμο σχετικά με τις προεδρικές εξουσίες, την Κίνα κλπ., ρίξτε μια ματιά στο Emergency Economic Powers Act του 1977. Η υπόθεση έκλεισε!”

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να αναγκάσει τις αμερικανικές εταιρείες να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους και τις αλυσίδες εφοδιασμού τους από την Κίνα.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την εξουσία να ρυθμίζει το εμπόριο των αμερικανικών εταιρειών εάν κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο ενάντια σε μια «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή». Μια τέτοια κατάσταση θα επέτρεπε στον πρόεδρο να ρυθμίζει τις συναλλαγές των Αμερικανών με το εξωτερικό.

Ο Trump έχει κατηγορήσει πολλές φορές την Κίνα κατά τη διάρκεια του εμπορικού πολέμου, όμως δεν έχει ακόμη κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά το κινεζικό εμπόριο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS