Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 17:55
Αρχική inet Ερευνητές δημιούργησαν chip από νανοσωλήνες άνθρακα αντί για πυρίτιο!

Ερευνητές δημιούργησαν chip από νανοσωλήνες άνθρακα αντί για πυρίτιο!

νανοσωλήνες Μέσα σε ένα νέο μικροεπεξεργαστή, τα transistors (μικροί ηλεκτρονικοί διακόπτες) κατασκευάζονται με νανοσωλήνες άνθρακα και όχι με πυρίτιο.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν κάποιες νέες μεθόδους και δημιούργησαν το πρώτο computer chip που είναι σε θέση να χρησιμοποιεί χιλιάδες από αυτούς τους διακόπτες και να εκτελεί προγράμματα.

Το πρωτότυπο chip δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του μορφή. Είναι μεγαλύτερο και όχι τόσο γρήγορο όσο οι συσκευές πυριτίου, που κυκλοφορούν. Στόχος των ερευνητών είναι τα νέα chip από νανοσωλήνες άνθρακα να οδηγήσουν σε μια νέα γενιά ταχύτερων και πιο αποδοτικών συσκευών.

Αυτό το chip είναι ένα “πολύ σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας”, τόνισε ένας επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο του Illinois.

Το βασικό στοιχείο ενός transistor είναι ένα συστατικό ημιαγωγού, που παραδοσιακά κατασκευάζεται από πυρίτιο και που μπορεί να ενεργεί είτε σαν ηλεκτρικός αγωγός είτε ως μονωτήρας. Τα transistors από πυρίτιο έχουν βοηθήσει πολύ στη βελτίωση του computing. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Τα transistors από πυρίτιο δεν μπορούν να γίνουν πιο μικρά ή πιο αποτελεσματικά από ό,τι είναι ήδη.

Οι επεξεργαστές από νανοσωλήνες άνθρακα μπορούν να λειτουργούν τρεις φορές γρηγορότερα από τους επεξεργαστές πυριτίου, χρησιμοποιώντας το ένα τρίτο της ενέργειας που καταναλώνουν οι επεξεργαστές πυριτίου.

Ένα πρόβλημα είναι ότι, όταν ένα δίκτυο νανοσωλήνων άνθρακα εναποτίθεται σε ένα computer chip wafer, οι σωλήνες τείνουν να συσσωρεύονται μαζί σε κομμάτια εμποδίζοντας τη λειτουργία του transistor. Οι ερευνητές φρόντισαν να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα. Σκόρπισαν νανοσωλήνες σε ένα chip και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν κραδασμούς για να ανακινήσουν τις ανεπιθύμητες δέσμες.

Ένα άλλο πρόβλημα είχε να κάνει με το ότι κάθε παρτίδα νανοσωλήνων άνθρακα περιέχει περίπου 0,01% μεταλλικούς νανοσωλήνες. Το μέταλλο μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του transistor.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να μάθουν πόσο μεγάλη επίδραση έχει το μεταλλικό στοιχείο σε transistor με διαφορετικές λειτουργίες. Ανακάλυψαν ότι κάποια transistor επηρεάστηκαν περισσότερο από άλλα. Έτσι, φρόντισαν να σχεδιάσουν προσεκτικά τα κυκλώματα του μικροεπεξεργαστή τους ώστε να αποφύγουν τα στοιχεία των transistor που επηρεάζονταν πιο πολύ από τους μεταλλικούς νανοσωλήνες.

Με πάνω από 14.000 transistor νανοσωλήνων άνθρακα, ο μικροεπεξεργαστής εκτέλεσε ένα απλό πρόγραμμα για να γράψει το μήνυμα “Hello world!”.

Ο νέος μικροεπεξεργαστής δεν είναι ακόμη έτοιμος να πάρει τη θέση των μικροεπεξεργστών πυριτίου. Δεν είναι ακόμα τόσο εξελιγμένος. Ωστόσο, με περισσότερη δουλειά και έρευνα θα μπορέσει να βοηθήσει σε διάφορους τομείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Wikipedia vs Big tech: Ποιος πολεμάει την παραπληροφόρηση;

Καθώς η Ημέρα των Εκλογών μετατράπηκε σε Εβδομάδα Εκλογών στις ΗΠΑ, το Facebook, το Twitter και το YouTube προσπαθούσαν να αποτρέψουν την...
00:02:36

Tesla: Καλείται να ανακαλέσει αυτοκίνητα λόγω προβληματικών οθονών

H οθόνη αφής (touchscreen) σε ορισμένα αυτοκίνητα της Tesla φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα, που θα μπορούσε...

Τα ransomware ευθύνονται για τις μισές παραβιάσεις δεδομένων σε νοσοκομεία

Σχεδόν οι μισές από τις παραβιάσεις δεδομένων που έγιναν σε νοσοκομεία και στον ευρύτερο τομέα της υγειονομικής περίθαλψης οφείλονται σε επιθέσεις ransomware,...

Οι αστρονόμοι μόλις βρήκαν την παλαιότερη υπερμεγέθη μαύρη τρύπα

Ένα κβάζαρ (quasar) ανακαλύφθηκε σε μια σκοτεινή γωνία του διαστήματος - πάνω από 13,03 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά - και περιέχει μια...

Ποια είναι τα καλύτερα και πιο προσιτά τηλέφωνα 5G για το 2021

Σύντομα η αγορά θα κατακλιστεί με συσκευές 5G μεσαίας κατηγορίας. Όλο αυτό που θα συμβεί θα είναι πραγματικά συναρπαστικό: θα μπορείτε να...

Παραβιάστηκαν επαληθευμένα Twitter accounts σε cryptocurrency scam με το όνομα του Elon Musk!

Το τελευταίο διάστημα, χάκερς παραβιάζουν επαληθευμένα Twitter accounts σε cryptocurrency giveaway scam (απάτη δωρεάς κρυπτονομισμάτων), στο οποίο χρησιμοποιείται το όνομα του CEO...

Classiscam: Απατεώνες «πλαστογραφούν» brands κι εξαπατούν χρήστες Ευρωπαϊκών αγορών!

Δεκάδες εγκληματικές συμμορίες δημοσιεύουν ψεύτικες διαφημίσεις σε δημοφιλείς online αγορές, για να προσελκύσουν ανυποψίαστους χρήστες σε «δόλια» εμπορικά sites ή σε phishing...

iOS 14.4: Θα εμφανίζει ειδοποίηση για τις επισκευές με μη γνήσιες κάμερες

Ξεκινώντας από το iPhone 11, η Apple έχει προσθέσει μια ειδοποίηση στο iOS που λέει στον χρήστη πότε η συσκευή διαθέτει μια...

Facebook: Μηνύει προγραμματιστές Chrome επεκτάσεων για κλοπή δεδομένων

Το Facebook υπέβαλε μια αγωγή εναντίον δύο Πορτογάλων υπηκόων για την ανάπτυξη Chrome επεκτάσεων, που συγκέντρωναν δεδομένα χρηστών του Facebook.

Η Cisco δεν διορθώνει 74 bugs σε routers RV που έφτασαν στην EOL τους

Η Cisco δήλωσε χθες ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει firmware updates για να διορθώσει 74 ευπάθειες που έχουν αναφερθεί ότι υπάρχουν στα...