Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:32
Αρχική inet Αναβάλλεται διαγωνισμός $10 δισεκατομμυρίων για cloud-computing

Αναβάλλεται διαγωνισμός $10 δισεκατομμυρίων για cloud-computing

computing

Μετά από μία δήλωση του προέδρου Trump σχετικά με μεροληψία υπέρ της Amazon, το Πεντάγωνο έχει προσωρινά αναστείλει τον διαγωνισμό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που διεξήγαγε για το cloud-computing. Η διαδικασία θα αναθεωρηθεί τώρα από τον νέο υπουργό Άμυνας Mark Esper και ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι “δεν θα ληφθεί απόφαση για το πρόγραμμα μέχρι να ολοκληρώσει την εξέταση”.

Το Πεντάγωνο θέλει έναν μόνο προμηθευτή για το σύστημα cloud-computing JEDI, που θα φιλοξενεί δεδομένα προσωπικού και πληροφοριών, επιτρέποντάς του να ανταγωνιστεί καλύτερα την Κίνα στον τομέα της τεχνολογίας AI. Για τον διαγωνισμό έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ονόματα όπως οι IBM και Oracle, αλλά το Πεντάγωνο έχει καταλήξει σε δύο μόνο προμηθευτές: τη Microsoft και την Amazon.

Η Oracle προσπάθησε να παραμείνει στο παιχνίδι υποστηρίζοντας στο Κογκρέσο ότι η διαδικασία υποβολής προσφορών ήταν άδικη. Τα παράπονα της εταιρείας έφτασαν μέχρι μια ομάδα αντιπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν από το Trump να αναβάλει τον διαγωνισμό, μέχρις ότου το Πεντάγωνο να εξετάσει για τυχόν παρατυπίες ή συγκρούσεις συμφερόντων.

Σε απάντηση, ο Trump ζήτησε από τους αξιωματούχους του Πενταγώνου να αναθεωρήσουν τη διαδικασία. “Λένε ότι δεν ήταν ανταγωνιστική προσφορά”, είπε στις 18 Ιουλίου. «Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου διαμαρτύρονται γι ‘αυτό … Θα τους ζητήσω να το εξετάσουν πολύ προσεκτικά για να δουν τι συμβαίνει επειδή είχα πολύ λίγη πληροφόρηση, ενώ υπήρξαν τόσο πολλά παράπονα».

Ο Trump έχει επικρίνει στο παρελθόν τόσο την Amazon όσο και τον Bezos (ιδιοκτήτη της Washington Post), αλλά τα θέματα που αφορούν τη σύμβαση σχετικά με το JEDI υπερέχουν του Προέδρου. Συγκεκριμένα, οι ανταγωνιστές ανησυχούσαν για τις συναντήσεις που διεξήγαγε ο πρώην υπουργός Άμυνας Jim Mattis, με την Teresa Carlson του AWS και τον ίδιο τον Jeff Bezos το 2017. Η Guardian ανακάλυψε επίσης ότι ένας VP της Amazon είχε επαφές με τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες προμήθειας σχετικά με τη δημιουργία μιας πύλης αγοράς.

Τον Ιούλιο όμως, ένα δικαστήριο έκρινε ότι η προσφορά της Oracle δεν ανταποκρινόταν στις κυβερνητικές απαιτήσεις και ότι το Accountability Office της Κυβέρνησης διαπίστωσε ότι η προσφορά ήταν δίκαιη.

Και ενώ ορισμένοι εκπρόσωποι των ΗΠΑ θέλουν να σταματήσουν την προσφορά, άλλοι θέλουν να συνεχιστεί. “Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο για την εθνική μας ασφάλεια να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η ανάθεση και η εφαρμογή αυτής της σύμβασης”, δήλωσε ο Rep. Mac Thornberry, εξ ονόματος του House Armed Services Committee.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.