ΑρχικήinetΜπορεί σύντομα το απεριόριστο scrolling να γίνει παράνομο!

Μπορεί σύντομα το απεριόριστο scrolling να γίνει παράνομο!

Στη εποχή μας, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι εταιρείες τεχνολογίας κάνουν ότι μπορούν, για να σιγουρευτούν ότι οι χρήστες είναι «κολλημένοι» στις οθόνες των συσκευών τους. Μία ακόμα κοινή πεποίθηση, είναι ότι τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των συσκευών, όπως το ατελείωτο scrolling και τα βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν έναν κρίσιμο ρόλο στο να εθίσουν τους χρήστες.

Για το λόγο αυτό, ο Αμερικανός γερουσιαστής Josh Hawley πρότεινε ένα νέο νομοσχέδιο, που ονομάζεται Social Media Addiction Reduction Technology Act (SMART). Λίγους μήνες μετά την ισχύ του νόμου, θα μπορούσε να γίνει παράνομο για τις εταιρίες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης:

  • Να προσθέτουν απεριόριστο scrolling στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους, για να φορτωθεί επιπλέον περιεχόμενο (εκτός εάν ο χρήστης επιλέξει να το κάνει),
  • Να φορτώνεται και να προβάλλεται περισσότερο περιεχόμενο στη ροή δεδομένων από αυτό που μπορεί να φορτώσει ένας συνηθισμένος χρήστης όταν πραγματοποιεί scrolling για 3 λεπτά “χωρίς ο χρήστης να ζητά ρητά πρόσθετο περιεχόμενο”.
  • Να προσθέτουν μουσική ή βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής (εκτός από τις διαφημίσεις), εκτός εάν ο χρήστης δώσει τη συγκατάθεσή του
  • Να προσθέτουν διακριτικά ή ανταμοιβές που αυξάνουν το engagement των χρηστών και δεν παρέχουν καμία πρόσθετη υπηρεσία, περιεχόμενο ή λειτουργικότητα.

Το νομοσχέδιο υποχρεώνει επίσης τις εταιρείες κοινωνικών μέσων, να προσθέσουν χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους χρήστες να ορίσουν χρονόμετρα χρήσης εντός της εφαρμογής και να οριστεί ένα όριο χρήσης 30 λεπτών την ημέρα (να παρέχονται επιλογές για αύξηση του ορίου).

Τέτοιες εφαρμογές και υπηρεσίες θα πρέπει επίσης να παρέχουν εμφανή αναδυόμενα παράθυρα, τα οποία θα λένε στους χρήστες πόσο έχουν χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή και να παρέχουν επίσης έγκαιρες αναφορές σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία χρήσης τους.

Επιπλέον, οι όροι και οι προϋποθέσεις που παρουσιάζονται στον χρήστη δεν πρέπει να είναι παραπλανητικές. Για παράδειγμα, τα κουμπιά “Συμφωνώ” και “Διαφωνώ” πρέπει να φαίνονται όμοια από άποψη μορφής, μεγέθους, γραμματοσειράς και άλλου οπτικού σχεδιασμού. Επίσης, όταν ένας χρήστης πρέπει να επιλέξει μεταξύ πολλών επιλογών, καμία επιλογή δεν πρέπει να είναι προεπιλεγμένη.

Ο προτεινόμενος νόμος θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο, αφού θα επέτρεπε στους ανθρώπους να θέσουν όρια, όσον αφορά στην δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο.

Προφανώς, οι δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Instagram, περιλαμβάνουν ήδη λειτουργίες που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν τις αναφορές χρήσης τους και να προσθέτουν υπενθυμίσεις. Παρόλα αυτά, ενδέχεται να υπάρξουν περιθώρια για βελτίωση, καθώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην μπορούν να προσθέσουν όρια χρήσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS