ΑρχικήsecurityΆμεσα update όσοι έχετε iPhone συσκευή! Κρίσιμη ευπάθεια στο iMessage!

Άμεσα update όσοι έχετε iPhone συσκευή! Κρίσιμη ευπάθεια στο iMessage!

Οι ερευνητές ασφάλειας ζητάνε από τους χρήστες iPhone να ενημερώσουν το λογισμικό της συσκευής τους μετά την ανακάλυψη τρωτών σημείων στο iMessage.

Ερευνητές από το Project Zero της Google ανακάλυψαν πέντε τρωτά σημεία στο mobile messaging software της Apple που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις συσκευές.

iPhone Άμεσα update

Ένα από τα τρωτά σημεία που αποκάλυψαν ήταν τόσο σοβαρό που ο μόνος τρόπος σωτηρίας του iPhone απαιτεί τη διαγραφή όλων των δεδομένων που περιέχονται στη συσκευή. Μια άλλη ευπάθεια θα μπορούσε να αντιγράψει όλα τα αρχεία μιας συσκευής χωρίς να το καταλάβει ο χρήστης.

iOS update

Η Apple γνωρίζει πολύ καλά τη σοβαρότητα των τρωτών σημείων γεγονός που αναγράφεται και στις σημειώσεις της σχετικά με το iOS 12.4 τονίζοντας ότι εάν δεν διορθωθούν, θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους hackers να συντρίψουν μια εφαρμογή ή να εκτελέσουν τις δικές τους εντολές ακόμα και στις νέες γενιές iPhones, iPod Touch.

iPhone Άμεσα update

Ο εταιρεία δεν έχει σχολιάσει συγκεκριμένα το θέμα, αλλά παροτρύνει τους χρήστες να εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, η οποία περιέχει ενημερώσεις για τα τρωτά σημεία καθώς και πρόσθετες δυσλειτουργίες και απειλές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ερευνητές σημείωσαν επίσης μια έκτη ευπάθεια, η διόρθωση της οποίας δεν συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία ενημερωμένη έκδοση του iOS.

Σε μια δήλωση, η Apple τόνισε τη σημασία της τακτικής ενημέρωσης των συσκευών, λέγοντας:

«Η ενημέρωση του λογισμικού σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την ασφάλεια της συσκευής σας».

Εάν είστε κάτοχος οποιουδήποτε από τα κινητά προϊόντα της Apple, σας συνιστούμε να τα ενημερώσετε αμέσως για να αποφύγετε τυχόν επιθέσεις hacking.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS