ΑρχικήsecurityGoogle Play Store 16.0.15: Το νέο update προσπαθεί να διώξει για πάντα...

Google Play Store 16.0.15: Το νέο update προσπαθεί να διώξει για πάντα τα malwares

Οι χρήστες Android έχουν πρόσβαση σε εκατομμύρια mobile games και σε εξαιρετικές εφαρμογές χάρη στο Google Play Store.

Ακόμα κι αν το Google Play Store τελευταία αντιμετώπισε ορισμένες δυσκολίες εξαιτίας των κακόβουλων λογισμικών που εντοπίστηκαν στις εφαρμογές παραμένει ο MVP για τους Android χρήστες.

Google Play Store

Ενημέρωση του Google Play Store 16.0.15

Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημέρωση αυτή τη στιγμή διατίθεται μέσω καναλιών OTA και αυτό σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες Android που έχουν τα smartphone τους συνδεδεμένα σε ένα σταθερό WiFi θα λάβουν την ενημέρωση.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος λήψης της ενημέρωσης αν δεν είστε αρκετά υπομονετικοί.

Οι προγραμματιστές του Google Play Store αποφάσισαν ότι είναι καλό να δημοσιευτεί η νέα ενημερωμένη έκδοση και με τη μορφή ενός APK.

Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί του Android έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μη αυτόματη λήψη και εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης.

Τι νέο υπάρχει στην τελευταία ενημέρωση για το Gοogle Play Store;

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση μπορεί να μην φέρνει νέες δυνατότητες, αλλά εξασφαλίζει μια όσο το δυνατόν πιο άψογη εμπειρία για τον χρήστη.

Η ενημέρωση φέρνει μερικές διορθώσεις σφαλμάτων για γνωστά ζητήματα καθώς και τροποποιήσεις λογισμικού που θα διασφαλίσουν ότι η ταχύτητα λήψης εφαρμογής είναι πιο γρήγορη από ποτέ.

Σε άλλα νέα, πρόσφατα μια νέα απειλή ransomware στοχεύει τους Android χρήστες χρησιμοποιώντας SMS μηνύματα κειμένου για να εξαπλωθεί. Τα SMS σχετίζονται με ένα παιχνίδι προσομοιωτή φύλου που χρησιμοποιεί τη φωτογραφία σας.

Ο Lukas Stefanko, ερευνητής malware της ESET, αποκάλυψε μια νέα οικογένεια ransomware. Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί τις λίστες επαφών των θυμάτων για περαιτέρω διάδοση μέσω μηνύματος SMS που συμπληρώνεται με κακόβουλους συνδέσμους.

Φροντίστε, λοιπόν, να ενημερώσετε άμεσα το λογισμικό σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS