ΑρχικήbusinessΤα mobile apps ήταν η πιο αγαπημένη αγορά των χρηστών για το...

Τα mobile apps ήταν η πιο αγαπημένη αγορά των χρηστών για το 2018

Τα Mobile apps αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες αγορές των χρηστών, ενώ σύμφωνα με έρευνα, ο μέσος κάτοχος smartphone περνάει τρεις ώρες την ημέρα με το τηλέφωνο του.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι παγκόσμιες λήψεις εφαρμογών -τόσο σε Android όσο και σε iOS- ξεπέρασαν τις 113 δισεκατομμύρια για το 2018, σημειώνοντας 10% αύξηση από το 2017.

Ο χρόνος που δαπανάται στη χρήση ενός smartphone αυξήθηκε κατά 10% από πέρυσι, ενώ οι χρηματικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 20% από το 2017. Θετική ήταν αυτή η χρονιά και για τα social video, hyper-casual games και battle royale games.

mobile apps

Τα τρία δημοφιλέστερα παιχνίδια ήταν το Helix Jump (puzzle game), το Subway Surfers (endless runner game) και το online multiplayer battle royale PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile.

Να σημειώσουμε ότι το Facebook, παρά τη δύσκολη χρονιά που αντιμετώπισε λόγω του σκανδάλου με την παραβίαση της πολιτικής απορρήτου, πέτυχε το κορυφαίο ποσοστό λήψεων για το 2018 χάρη στις εφαρμογές Facebook, Facebook Messenger και WhatsApp.

Τα τρία πιο πετυχημένα παιχνίδια αποδείχτηκαν το Fate / Grand Order, το Honor Of Kings και το puzzle game Monster Strike, ενώ τα κορυφαία apps ήταν το Netflix, Tinder και Tencent Video.

Το δημοφιλές παιχνίδι Pokemon Go βρίσκεται στην έβδομη θέση για το 2018, ενώ το Pandora Music αποδείχτηκε το νούμερο ένα mobile music app αποκτώντας περισσότερες λήψεις από subscriber apps.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS