Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Προστατέψτε τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας από επίδοξους χάκερς

protect your accounts

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), το πρόσθετο βήμα που υποτίθεται ότι θα κρατούσε τις συσκευές και τους διαδικτυακούς λογαριασμούς μας ασφαλείς από τους επίδοξους χάκερς, κρίνεται πλέον ακατάλληλος.

protect your accounts

Η ιδέα πίσω από τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων είναι απλή: Συνδέεστε σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας από ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης, τοποθεσία ή συσκευή και λαμβάνετε δεύτερο αίτημα ελέγχου ταυτότητας, όπως ένα κείμενο με προσωρινό PIN. Εισάγετε αυτόν τον προσωρινό κωδικό και πλέον αποκτάτε πρόσβαση. Επειδή οι περισσότεροι χάκερ δεν έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνό σας, ο λογαριασμός σας παραμένει ασφαλής.

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και οι κυβερνοεγκληματίες έχουν βρει ελαττώματα στο σύστημα 2FA, ειδικά αν χρησιμοποιείτε το προσωπικό σας τηλέφωνο. Οι χάκερ βρίσκουν έξυπνους τρόπους για να υποκλέψουν τηλεφωνικούς αριθμούς.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε από τους επίδοξους χάκερς;

  • Μείνετε ένα βήμα μπροστά από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου

Χρησιμοποιήστε έναν δευτερεύοντα αριθμό που κατευθύνει τις κλήσεις και τα μηνύματα στο κύριο κινητό σας τηλέφωνο. Οι δευτερεύοντες αριθμοί είναι συχνό φαινόμενο μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών και των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν επιθυμούν να έχουν πάνω τους πολλά τηλέφωνα.

Όταν ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ο δευτερεύων αριθμός διατηρεί τον κύριο αριθμό τηλεφώνου σας ασφαλή. Εάν χάσετε το προσωπικό σας τηλέφωνο, αλλάξετε πάροχο τηλεφωνίας ή ο αριθμός σας παραβιαστεί, ο δευτερεύων αριθμός θα παραμείνει ξεχωριστός και τα μηνύματα ελέγχου ταυτότητας θα είναι ακόμη προσβάσιμα μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού ή άλλου τηλεφώνου.

  • Αποκτήστε έναν προσωρινό αριθμό

Το Google Voice σάς παρέχει έναν δωρεάν αριθμό τηλεφώνου για φωνητικές κλήσεις, μηνύματα και φωνητικό ταχυδρομείο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας ενεργός λογαριασμός Google.

Δείτε πώς να δημιουργήσετε έναν αριθμό Google Voice:

  1. Εγκαταστήστε την εφαρμογή Google Voice, διαθέσιμη για iOS και Android. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στο Google Voice στον υπολογιστή σας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.
  2. Συνδέστε τον Λογαριασμό σας Google.
  3. Μετά τη σύνδεση, η εφαρμογή θα σας ζητήσει να επιλέξετε έναν αριθμό Google Voice. Μπορείτε να αναζητήσετε διαθέσιμους αριθμούς βάσει ταχυδρομικού κώδικα ή πόλης, αλλά καλύτερα να επιλέξετε αυτό που προτείνει η εφαρμογή
  4. Αφού επιλέξετε τον αριθμό σας στο Google Voice, πρέπει να συνδέσετε και να επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας σε έναν ενεργό αριθμό κινητού τηλεφώνου. Όλες οι κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου του Google Voice μπορούν επίσης να προωθηθούν σε αυτόν τον αριθμό. Ωστόσο, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό Google Voice για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την προώθηση κλήσεων. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Voice για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και για να λαμβάνετε κλήσεις και μηνύματα ταυτόχρονα.
  5. Στη συνέχεια, η Google θα στείλει έναν εξαψήφιο κωδικό στον συνδεδεμένο αριθμό τηλεφώνου σας για να επαληθεύσει τον λογαριασμό σας στο Google Voice. Εισάγετε αυτόν τον κωδικό και βεβαιωθείτε ότι είναι ο σωστός.
  6. Όλα έτοιμα. Έχετε ρυθμίσει τη χρήση του αριθμού τηλεφώνου Google Voice.

Από εδώ και πέρα, αντί να χρησιμοποιείτε τον δικό σας αριθμό τηλεφώνου για αυτό το δεύτερο επίπεδο επαλήθευσης ταυτότητας, μπορείτε αντ ‘αυτού να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό σας στο Google Voice.

Υπάρχει ένα μειονέκτημα σε αυτή τη μέθοδο. Δεδομένου ότι ο αριθμός σας στο Google Voice είναι συνδεδεμένος με το λογαριασμό σας στο Google, εάν οι χάκερ καταφέρουν να υποκλέψουν το λογαριασμό σας στο Google, θα έχουν επίσης πρόσβαση στους κωδικούς επαλήθευσης ταυτότητας.

  • Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας

Οι εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας είναι πολύ πιο εύκολες και πιο ασφαλείς από ένα μήνυμα κειμένου. Έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να σας βοηθήσουν με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και υπηρεσίες όπως το Google Authenticator μπορούν να προστατεύσουν τα στοιχεία σύνδεσης σας.

Οι χρήστες της Google προτρέπονται συχνά από τον τεχνολογικό κολοσσό να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας για τους κωδικούς δύο παραγόντων. Εκτός από το Google Authenticator, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας, όπως το Duo, το Authy, το LastPass ή το FreeOTP.

  • Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή smartphone

Εκτός από την ασφάλεια ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, είναι σχεδόν απαραίτητη η ύπαρξη πολλών αριθμών, ώστε να μην είναι απαραίτητο να δώσετε τον προσωπικό σας αριθμό. Χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το Burner, το Hushed και το Flyp στο smartphone σας, μπορείτε να έχετε πολλούς αριθμούς σε ένα μόνο τηλέφωνο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *