ΑρχικήinetΗ Google καταπολεμά το φαινόμενο του «History Manipulation»

Η Google καταπολεμά το φαινόμενο του «History Manipulation»

Google

Μια νέα αλλαγή ενδέχεται να έρθει σύντομα στο Chrome, η οποία θα βάλει τέρμα στους ιστότοπους που είτε εμφανίζουν στους χρήστες πρόσθετες σελίδες, είτε αρνούνται να ολοκληρώσουν την αναμενόμενη ενέργεια όταν κάνουν κλικ στο κουμπί ‘πίσω’. Τέτοιες είναι οι σελίδες διαφημίσεων που εμφανίζονται μερικές φορές όταν κάνετε κλικ στο προαναφερθέν κουμπί, για να βγείτε από κάποιον μη αξιόπιστο ιστότοπο. Η πρακτική λειτουργεί μέσω του History Manipulation, με ανεπιθύμητες σελίδες που προστίθενται παράλληλα με αυτές που επισκέπτεται ένας χρήστης. Όταν πατήσετε το κουμπί “πίσω”, αυτές τοποθετούνται αντί της σελίδας που επισκεφθήκατε προηγουμένως. Η αλλαγή αναφέρεται συγκεκριμένα στην πρακτική και τα βήματα που θα ακολουθηθούν προς την εξάλειψη τέτοιων πρακτικών, με τη επισήμανση σελίδων που δεν έχουν επιλεγεί από το χρήστη. Στη συνέχεια, όταν πατηθεί το κουμπί “πίσω”, αυτές οι σελίδες που έχουν επισημανθεί, απλώς αγνοούνται από το πρόγραμμα περιήγησης.

Η πρακτική του History Manipulation δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά έχει καταστεί ενοχλητικό τα τελευταία χρόνια σε πολλές ιστοσελίδες. Η πρακτική θεωρείται κακόβουλη από πολλούς χρήστες, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι οι πρόσφατα προστεθείσες τοποθεσίες σπάνια εμφανίζονται από μόνες τους. Δηλαδή, όταν προστίθεται ένας νέος ιστότοπος στο πρώτο κλικ, θα έχει συχνά δικό του μηχανισμό που θα προσθέσει και άλλες σελίδες. Το αποτέλεσμα είναι ένας φαινομενικά ατελείωτος κύκλος σελίδων διαφημίσεων που μερικές φορές αντικαθιστούν εκείνες που είχε επισκεφθεί ο χρήστης, καθιστώντας αδύνατη την επιστροφή στον αρχικό ιστότοπο. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να παρακαμφθεί κάνοντας γρήγορα πολλαπλά κλικ, μέχρι να εμφανιστεί μια οικεία σελίδα, αλλά αυτή σίγουρα είναι μια ενοχλητική διαδικασία για τους χρήστες.

Η πρακτική που εφαρμόζει τώρα η Google αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου συνόλου μέτρων, που έχει λάβει η εταιρεία για να μειώσει ή ακόμα και να εξαλείψει την καταχρηστική συμπεριφορά από προγραμματιστές ιστότοπων. Για τους αρχάριους, στην πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome, η Google εισήγαγε μια νέα πολιτική που θα εμποδίζει τους χρήστες να βλέπουν τυχόν διαφημίσεις από ύποπτους ιστότοπους. Περιλαμβάνει ιστότοπους που εμφανίζουν διαφημίσεις που κλέβουν προσωπικά δεδομένα, ξεκινούν ανεπιθύμητες ή μη αναμενόμενες λήψεις, καθώς και εκείνες που ανακατευθύνουν το χρήστη σε εξωτερικούς ιστότοπους μέσω αναδυόμενων παραθύρων. Αυτοί που εμφανίζουν παραπλανητικά ή ψεύτικα κουμπιά όπως «close» ή «play» συμπεριλαμβάνονται επίσης στη νέα πολιτική, καθώς και όσοι παρουσιάζουν ψεύτικα προειδοποιητικά μηνύματα. Σε ιστότοπους που σκοπίμως αποκρύπτουν πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις που μπορεί να επιφέρουν σε έναν επισκέπτη, σε περίπτωση που συνεχίσει να τους χρησιμοποιεί ή κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί, το Chrome εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο που προειδοποιεί τον χρήστη εκ των προτέρων, ότι ο ιστότοπος προσπαθεί να τον χρεώσει. Όλα αυτά ακολουθούν προηγούμενες αλλαγές, που αποκλείουν αυτόματα τα περισσότερα αναδυόμενα παράθυρα.

Το αποτέλεσμα της νέας προσθήκης στον υποκείμενο κώδικα του Chrome δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και μπορεί να χρειαστεί αρκετές ενημερώσεις μέχρι να εμφανιστεί στια οθόνες μας, αλλά θα μπορούσε τελικά να βοηθήσει στη μείωση όλων αυτών των ενοχλητικών πρακτικών. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα απαλείψει κάθε περίπτωση κακόβουλης πρακτικής. Αλλά η αλλαγή θα πρέπει να αναγκάσει τους προγραμματιστές που περιλαμβάνουν πρόσθετες σελίδες στους ιστότοπούς τους, να ξανασκεφτούν πώς προβάλλουν διαφημίσεις και σχεδόν σίγουρα, θα προκαλέσει μείωση του αριθμού των περιστατικών όταν πραγματοποιηθεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS