ΑρχικήsecurityΨεύτικα Fortnite APKs με malware κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο

Ψεύτικα Fortnite APKs με malware κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο

FortniteΤο Fortnite είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Η δημοτικότητά του έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και προσελκύει όλο και περισσότερους νέους παίκτες κάθε μέρα. Ωστόσο, το παιχνίδι δεν είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα Android μέχρι τώρα.

Εκμεταλλευόμενοι αυτό το γεγονός, πολλοί hackers δημιουργούν ψεύτικα Fortnite APKs και εφαρμογές iOS και κρύβουν μέσα σε αυτά κακόβουλο λογισμικό. Κάθε φορά που κάποιος ψάχνει για το Fortnite στο διαδίκτυο, εμφανίζονται πολλοί σύνδεσμοι αμφιβόλου προελεύσεως στα αποτελέσματα αναζήτησης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στη λήψη αυτών των ψευδών εφαρμογών που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.

Τέτοιες εφαρμογές μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση της συσκευής σας και μπορούν επίσης να κλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα. Σύμφωνα με ένα blog post από το Malwarebytes Labs, “Όσο περισσότερες λήψεις προέρχονται από τέτοιου είδους ιστότοπους, τόσο περισσότερα χρήματα μπορούν να συγκεντρώσουν οι προγραμματιστές της κακόβουλης λειτουργίας”.

Η έκδοση Android για το παιχνίδι, αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Μέχρις ότου η επίσημη έκδοση της εφαρμογής είναι διαθέσιμη στο Google Play Store, οι προγραμματιστές του κακόβουλου λογισμικού θα συνεχίσουν να το διαδίδουν, έχοντας ως στόχο τους όσους κάνουν αναζήτηση στο web σχετικά με το “Πώς να κατεβάσετε το Fortnite για Android”;

Συνιστάται να περιμένετε την επίσημη κυκλοφορία και να μην βιαστείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από κάποιο άγνωστο σύνδεσμο, ο οποίος μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS