ΑρχικήsecurityG Suite :Υπόσχεται να μη χρειάζεται να αλλάξετε ποτέ πια password!

G Suite :Υπόσχεται να μη χρειάζεται να αλλάξετε ποτέ πια password!

Το G Suite Advanced Protection Program υπόσχεται ότι αν είστε μέρος του, ενδέχεται να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το G Suite ανά τον κόσμο, μπορούν να προσθέσουν στο πρόγραμμα χρήστες υψηλού κινδύνου. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουν στους συγκεκριμένους χρήστες επίπεδο ασφάλειας, σαν αυτό που παρέχει η Google στους υπαλλήλους της.

G Suite

Ο βασικός λόγος που το G Suite Advanced Protection Program παρέχει τέτοια επίπεδα ασφάλειας, οφείλεται στο ότι οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν κλειδί ασφαλείας συμβατό με την FIDO όπως το κλειδί της Google Titan.

Στην πράξη τώρα, τα κλειδιά αυτά βοήθησαν τη Google να αποκλείσει τελείως το phishing κατά των υπαλλήλων της. Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο θετικό είναι αυτό. Όμως, εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι οι υπάλληλοι της Google, δε χρειάζεται να αλλάζουν passwords εδώ και χρόνια.

Ο διευθυντής διαχείρισης προϊόντων της Google Karthik Lakshminarayanan, ερωτηθείς δήλωσε ότι εργάζεται στην εταιρεία τα τελευταία τρία χρόνια και δε χρειάστηκε να αλλάξει κωδικούς πρόσβασης ποτέ. Σε αντίστοιχη περίπτωση, όταν εργάζονταν στην Microsoft ήταν υποχρεωμένος να τους αλλάζει κάθε 90 ημέρες. Να τονίσουμε εδώ, ότι πρόσφατα η Microsoft δήλωσε ότι η πολιτική συχνής αλλαγής των passwords είναι απαρχαιωμένη και πρέπει να αποφεύγεται.

Βέβαια είναι κατανοητό ότι δεν είναι ιδιαίτερα εφικτό να χρησιμοποιούν όλοι οι υπάλληλοι κλειδιά ασφαλείας. Όμως το πρόγραμμα της G Suite το καταφέρνει κυρίως σε accounts υψηλού κινδύνου. Άρα στην ουσία, αρκεί οι οργανισμοί να εντοπίσουν ποιοι χρήστες είναι πράγματι υψηλού κινδύνου και να εντάξουν εκείνους στο πρόγραμμα G Suite.

G Suite

Το G Suite Advanced Protection Program ξεκίνησε το 2017 και στην αρχή προσφέρονταν για πολιτικούς, δημοσιογράφους, υψηλόβαθμα στελέχη κτλ. Οι χρήστες που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα θα χρειαστεί να χρησιμοποιούν κλειδί ασφαλείας που είναι συμβατό με τη FIDO. Για να βελτιωθεί η χρηστικότητα, οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να συνδυάσουν ένα τηλέφωνο Android με το κλειδί ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Lakshminarayanan, η G Suite διαχειρίζεται όλες τις εφαρμογές, είναι δεν είναι αξιόπιστες. Εάν ο χρήστης θέλει να επεκτείνει τη λίστα με τις εφαρμογές, μπορεί να συνεννοηθεί με τον admin και να προσθέσει ότι χρειάζεται.

Η Google ανακοίνωσε σήμερα τη διαθεσιμότητα των κλειδιών της Titan στον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS