ΑρχικήinetGilroy shooting: Εντοπίστηκαν εθνικιστικά posts σε Instagram accounts

Gilroy shooting: Εντοπίστηκαν εθνικιστικά posts σε Instagram accounts

Την προηγούμενη Κυριακή, στο Gilroy Garlic Festival της Καλιφόρνια πραγματοποιήθηκε μια καταδίωξη από την τοπική αστυνομία. Από το Gilroy shooting έπεσε νεκρός ο Santino William Legan, ο φαινόμενος ως δράστης πολλαπλών δολοφονιών στο φεστιβάλ. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Νωρίτερα την ίδια μέρα, έγιναν posts σε Instagram accounts, τα οποίο φαίνεται ότι έκανε ο Legan. Η δημοσίευση αναφέρονταν σε μια φασιστική προκήρυξη από έναν συγγραφέα του 19ου αιώνα.

Gilroy shooting

Στην ουσία πρόκειται για μέρος λευκής εθνικιστικής λογοτεχνίας, σύμφωνα με ερευνητές. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες της βιβλιογραφίας, καθώς δεν έχουν δημοσιευτεί για να αποφευχθεί η συνεχής αναπαραγωγή τους.

Ερευνητές του εξτρεμισμού δήλωσαν ότι το μανιφέστο ήταν μέρος μιας συλλογής λευκής εθνικιστικής λογοτεχνίας που έχει κατανεμηθεί δωρεάν στα ακροδεξιά sites. Πρόκειται για μια μακροχρόνια τεχνική στρατολόγησης εφήβων και όχι μόνο, από λευκούς εθνικιστές προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το βιβλίο αυτό λειτουργεί ως υπέρμαχος της βίας και του θανάτου φυλών, κάτι που μοιάζει να είναι και το Gilroy shooting.

Ο ιδρυτής της αντιρατσιστικής οργάνωσης One People Project, δήλωσε ότι πρόκειται για προπαγάνδα από λευκούς που συμβαίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Τη σύνδεση την έχουμε δει και σε άλλους νέους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ρατσιστική και εθνικιστική προπαγάνδα online, πριν από τη διάπραξη επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Mark Pitcavage, τον ανώτερο ερευνητή στο κέντρο Anti-Defamation League’s, τα κείμενα σαν αυτό που δημοσίευσε ο δράστης την Κυριακή, πλέον διατίθενται σε μορφή PDF. Με αυτόν τον τρόπο, υπέρμαχοι τέτοιων φρονημάτων που προάγουν την λευκή υπεροχή έρχονται σε επαφή εύκολα και δωρεάν με κείμενα που κάποτε ήταν τελείως απρόσιτα αλλά και ακριβά. Το συγκεκριμένο βιβλίο δε, είναι διαθέσιμο και σε ηχητική έκδοση.

Gilroy shooting

Οι χρήστες εξτρεμιστικών φόρουμ δημοσιεύουν πολύ συχνά αποσπάσματα αλλά και ολόκληρες εκδόσεις σε PDF φασιστικής και εθνικιστικής λογοτεχνίας. Ο τίτλος του εκάστοτε βιβλίου δημοσιεύεται ως motto για υποστήριξη της λευκής υπεροχής. Ένα post, του τίτλου του βιβλίου, στη νεοναζιστική The Daily Stormer ακολουθείται από αντίστοιχες εικόνες και τελειώνει με έναν ναζιστικό ψαλμό.

Η αρχή όλων των υποστηρικτών είναι η εξής: “ κοινωνική δαρβινιστική φιλοσοφία που βλέπει την επιβίωση μιας αγνής, άσπρης φυλής ως στόχο που πρέπει να επιτευχθεί με κάθε κόστος”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS