ΑρχικήinetΟι φακοί επαφής που ζουμάρουν δεν θα κυκλοφορήσουν σύντομα

Οι φακοί επαφής που ζουμάρουν δεν θα κυκλοφορήσουν σύντομα

Φακοί επαφής: Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο έχουν δημιουργήσει πρωτότυπους φακούς επαφής που ελέγχονται από τις κινήσεις του οφθαλμού. Οι χρήστες μπορούν να ζουμάρουν μέσω των φακών επαφής ή απλώς να τους απενεργοποιήσουν ανοιγοκλείνοντας δύο φορές τα μάτια. Ένα report που περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματα της ομάδας δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα στο Advanced Functional Materials.

φακοί επαφής

Ο βιομιμητικός φακός είναι κατασκευασμένος από polymer films που ανταποκρίνονται στα ηλεκτρικά σήματα που παράγονται από τα μάτια σας όταν κάνουν μια κίνηση, όπως όταν τα ανοιγοκλείνουμε. Γνωστά ως ηλεκτροκοινωνικά επιτρέπουν στους ανθρώπους να εκπέμπουν ηλεκτρικές παλμώσεις ακόμα και όταν κοιμούνται. «Ακόμα κι αν εσείς δεν μπορείτε τα το αντιληφθείτε, ο βολβός του ματιού μας μπορεί να μετακινηθεί και να δημιουργήσει αυτό το ηλεκτρο-οφθαλμογραφικό σήμα», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Shengqiang Cai στο New Scientist.

Αλλά μην βιαστείτε να πετάξετε τα γυαλιά σας ή τους απλούς φακούς σας ακόμα. Οι φακοί επαφής είναι ακόμα σε πρώιμο. Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, το πρωτότυπο προσφέρεται μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και είναι ακόμα υπό δοκιμές, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τα υποκείμενα δοκιμής είχαν μια σειρά από ηλεκτρόδια τοποθετημένα γύρω από τα μάτια τους. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η εφεύρεσή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προσθετικά, ρυθμιζόμενα γυαλιά και τη ρομποτική επιστήμη στο μέλλον.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS