ΑρχικήsecurityΕπισκέπτεστε πορνογραφικά sites incognito; Η Google και το Facebook ξέρουν το μυστικό...

Επισκέπτεστε πορνογραφικά sites incognito; Η Google και το Facebook ξέρουν το μυστικό σας!

sitesΌπως γνωρίζουμε όλοι, στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή. Οι δραστηριότητές μας παρακολουθούνται από διάφορες εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι η επίσκεψή μας σε οποιοδήποτε site παρακολουθείται. Σύμφωνα με μια μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές των Microsoft, Carnegie Mellon και του Πανεπιστημίου της Pennsylvania, μεγάλες εταιρείες, όπως η Google, το Facebook και η Oracle μπορούν να παρακολουθούν τους χρήστες όταν επισκέπτονται πορνογραφικά sites. Το ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι μπορούν να το κάνουν αυτό ακόμα και όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν την incognito λειτουργία, η οποία υποτίθεται ότι επιτρέπει την ανώνυμη περιήγηση.

Trackers στα websites

Υπάρχουν πολλά sites, που χρησιμοποιούν trackers και κώδικες για να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χρηστών στο διαδίκτυο, τα ενδιαφέροντά τους και πολλά άλλα. Ωστόσο, δεν ενημερώνουν τους χρήστες για την παρακολούθηση. Τα sites παρακολουθούν τους χρήστες είτε για να τους εμφανίσουν συγκεκριμένες διαφημίσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, είτε για άλλους σκοπούς.

Οι χρήστες, που βλέπουν πορνό στο διαδίκτυο, παρακολουθούνται

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο, γνωστό ως webXray, και ανέλυσαν 22.484 πορνογραφικά sites. Με αυτό το εργαλείο, μπορούν να εντοπίσουν τις εταιρείες και τα sites, που συλλέγουν δεδομένα χρήστη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, περίπου το 93% των 22.484 sites εξέθεταν θα δεδομένα των χρηστών. Η Google ήταν υπεύθυνη για το 74% των trackers, το Facebook για το 10% και η Oracle για το 24%. Μάλιστα, βρέθηκε ότι τα δεδομένα δίνονταν σε 7 άλλα sites.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν, επίσης, ένα άλλο εργαλείο, που ονομάζεται policyXray. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση των πολιτικών απορρήτου των sites. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι χρήστες δίνουν άδεια για παρακολούθηση, επειδή πολλές φορές δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν τις πολιτικές απορρήτου.

Ποια δεδομένα εκτίθενται;

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα πορνογραφικά sites εκθέτουν δεδομένα χρήστη, όπως το φύλο, τη σεξουαλική ταυτότητα / προσανατολισμό και περιεχόμενο που σχετίζεται με το σεξ.

Την επόμενη φορά, που θα θέλετε να παρακολουθήσετε πορνό στο διαδίκτυο, σκεφτείτε το! Οι μεγάλες εταιρείες ξέρουν το μυστικό σας!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS