ΑρχικήsecurityΕντοπίστηκαν 7 επικίνδυνα Spyware Apps στο Google Play Store!

Εντοπίστηκαν 7 επικίνδυνα Spyware Apps στο Google Play Store!

Η Google έχει καταργήσει 7 Stalkerware Apps από το Google Play που κατασκοπεύουν τρίτους χρήστες. Τα stalkerware είναι οι εμπορικές εκδόσεις των spyware εφαρμογών.

Αυτές οι stalkerware εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να κατασκοπεύουν υπαλλήλους, συντρόφους, παιδιά και άλλους χρήστες. Αυτό μπορεί να γίνει απλώς με την εγκατάσταση αυτών των εφαρμογών στη στοχευμένη συσκευή και την παροχή πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα.

Spyware

Μετά την εγκατάσταση, οι εφαρμογές ζητούν από το άτομο που εγκατέστησε την εφαρμογή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής του.

Οι ερευνητές ασφάλειας από την Avast παρατήρησαν 7 τέτοιες εφαρμογές στο Google play, οι οποίες πιθανόν να αναπτύχθηκαν από Ρώσους προγραμματιστές που στοκάρουν ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Avast, οι εφαρμογές έχουν εγκατασταθεί συνολικά 130.000 φορές, με τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές να είναι το Spy Tracker και το SMS Tracker, και οι δύο με περισσότερες από 50.000 εγκαταστάσεις.

Spyware

Αυτές οι εφαρμογές είναι σε θέση να απεγκαταστήσουν άλλες εφαρμογές από τη στοχευμένη συσκευή και επίσης να κρύψουν το εικονίδιο τους για να μην τις αντιλαμβάνεται ο στόχος.

Τα stalkerware είναι σε θέση να παρακολουθούν την τοποθεσία του ατόμου, να συλλέγουν τις επαφές, τα SMS και το ιστορικό κλήσεων. Ακολουθούν οι επτά εφαρμογές που εντοπίστηκαν πρόσφατα:

  • Track Employees Check Work Phone Online Spy Free
  • Spy Kids Tracker
  • Phone Cell Tracker
  • Mobile Tracking
  • Spy Tracker
  • SMS Tracker
  • Employee Work Spy

Αυτές οι εφαρμογές προωθούν εγκληματικές συμπεριφορές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε για να κατασκοπεύουν τρίτους. Σύμφωνα με την Avast οι spyware εφαρμογές αυτές είναι εξαιρετικά ανήθικες και καταστρεπτικές για το απόρρητο των πολιτών και δεν πρέπει να βρίσκονται στο Google Play Store.

Όλες οι εφαρμογές έχουν αναφερθεί στην Google και έχουν καταργηθεί από το παιχνίδι Google τώρα. Το έτος 2018, η Kaspersky εντόπισε 26.619 μοναδικά δείγματα προγραμμάτων stalkerware.

Αυτές οι εφαρμογές δεν διανέμονται αποκλειστικά από το Playstore, διαφημίζονται μέσω διαδικτυακών banner και χρησιμοποιώντας τις τεχνικές Black Hat SEO μετακινούνται στην κορυφή της κατάταξης αναζήτησης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS